Erica’s privedetectie Sander ‘impotent opaatje’ van Betten is woest: ‘We sliepen heel vaak met elkaar en hadden ook seks’

0

In haar vorige week verschenen biografie ontkent Erica Meiland-Renkema hartstochtelijk dat ze ooit een relatie heeft gehad met de Zwolse privédetective Sander van Betten. Laat staan dat zij het bed gedeeld zou hebben met de man die zij ‘een oud opaatje’ noemt. Vandaag reageert Sander met. “Ze liegt alles aan elkaar en geeft mij een trap na.’ De man waarvan Erica ook zegt dat hij niet meer in staat was de liefde te bedrijven zegt ook: “We sliepen heel vaak met elkaar en hadden ook seks.”

Zijn verhaal vertellen doet Sander van Betten vandaag bij De Telegraaf.


“Sander zegt in de bladen dat hij mijn ex is, maar we hebben nooit een relatie gehad’’, vertelt Erica in haar biografie. “Wat een leugen”, reageert Sander. “Het is beschamend dat deze vrouw mij nu zo’n trap nageeft. De passages over onze relatie zijn voor het merendeel grove leugens. Het is echt schókkend en ik word als een idioot weggezet. Erica en ik hebben zes maanden een intensieve relatie gehad. Klaar! We sliepen heel vaak met elkaar en hadden ook seks. Hoe durft ze dat te ontkennen?” gaat hij verder. “Geen idee wat haar bezielde. In het begin dacht ik dat Erica oprecht was, maar hier toont ze haar ware aard.”

De privedetective voelt zich misbruikt door Erica. “Ik vond Erica een mooie, lieve vrouw en heb inderdaad contact met haar gezocht. Onze kennismaking was in augustus 2020. Van mijn kant was het serieus en ik koos niet voor de publiciteit. Het was Erica zélf die op aandacht was belust, vooral toen er weer een nieuwe tv-serie over de Meilandjes werd gemaakt. Ik probeerde zoveel mogelijk uit beeld te blijven. Ik voelde me niet meer op mijn gemak.”


Van Betten zegt tegen De Telegraaf dat hij ook bewijs heeft dat hij en Erica wel degelijk een relatie hebben gehad. “Erica was verliefd op mij, zo liet ze me in talloze lieve berichten weten. Ze beweert vier keer met mij te hebben gewandeld. Onzin, we hebben tijdens corona tientallen wandelingen gemaakt. Kijk, ik heb onze selfies allemaal bewaard. Ze was echt hele dagen met me bezig. Ze stuurde me soms wel tien appjes per dag, voorzien van hartjes, kusjes of handzoentjes, misschien bij elkaar opgeteld wel duizend. Die heb ik allemaal bewaard. Daarnaast heb ik minstens vijfhonderd e-mailberichten van haar ontvangen.’’

Dan: “Erica was verliefd op mij, zo liet ze me in talloze lieve berichten weten. Ze beweert vier keer met mij te hebben gewandeld. Onzin, we hebben tijdens corona tientallen wandelingen gemaakt. Kijk, ik heb onze selfies allemaal bewaard. Ze was echt hele dagen met me bezig. Ze stuurde me soms wel tien appjes per dag, voorzien van hartjes, kusjes of handzoentjes, misschien bij elkaar opgeteld wel duizend. Die heb ik allemaal bewaard. Daarnaast heb ik minstens vijfhonderd e-mailberichten van haar ontvangen.’’

Wat Sander ook dwars zit, zo zegt hij tegen De Telegraaf, is dat Erica stelt maar eenmaal met elkaar in bed te hebben gelegen en bovendien suggereert dat hij zonder Viagra niet zou kunnen presteren. “Nu doet ze in het boek voorkomen alsof ik seksueel ben uitgeblust! Ik sport een aantal keer per week en ben, behalve dat ik een COPD-patiënt ben, een gezonde vent.”

Volgens Sander kwam er een eind aan de relatie toen hij niet vanuit Zwolle naar Noordwijk wilde verhuizen. “Ik zei tegen Erica dat ik bij mijn kinderen en kleinkinderen in de buurt wilde blijven. Op een gegeven moment stuurde ze me een bericht dat ze het met mij niet meer zag zitten en verdween uit beeld. En nu? Een rechtszaak wegens laster zie ik niet zitten, ik stop geen energie meer in dit soort mensen. Over een paar weken is het boek weer uit de publiciteit. Wat heb ik me in deze vrouw verschrikkelijk vergist!”, besluit hij het interview.