Erica Meiland over kritiek op ‘verwende’ dochter: ‘Maxime wil een nieuw, groter huis, omdat ze nog kinderen wil’

0

(Beeld: Aran Bode on Tour)

Als een goede moeder springt Ercia Meiland in de bres voor dochter Maxime die door half Nederland wordt gezien als een verwend nest nu zij zes maanden dat zij haar nieuwe woning in Noordwijk betrok een nieuwe villa van 1.3 miljoen heeft gekocht omdat de bergruimte in het huis dat zij nu bewoont te klei zou zijn. Volgens erica ligt het anders. Erica: “Ze wil nog wel een kindje en misschien nog wel eentje, dus ze willen ook wel een huis op de groei kopen. Laat haar lekker!”


Maxime Meiland en vriend Leroy zetten, zes maanden nadat zij hun nieuwe huis in Noordwijk betrokken, hun handtekeningen onder een nieuw koopcontract. Ze hebben nu een villa van 1.3 miljoen gekocht, omdat de bergruimte in het huis waar zij nu wonen, volgens Maxime, te klein is. Half Nederland begreep dat niet en vindt Maxime maar een verwend nest die nooit tevreden is. En dat begrijpt moeder Erica niet. “Dat kind werkt zo hard, doet alles zelf en heeft een leuke webwinkel en bouwt de site zelf, dan mag je toch verhuizen. Waar bemoeien mensen zich mee? (…) Ze wil nog wel een kindje en misschien nog wel eentje, dus ze willen ook wel een huis op de groei kopen. Laat haar lekker!,” zegt ze in de podcast van Aran Bade.

Maxime zelf zegt in Weekend over haar critici dat dat ‘azijnzeikers’ zijn. “In het begin deed het me niet zoveel, maar ik heb er nu wel wat meer moeite mee. Het doet toch op een gegeven moment iets met je. Het gaat ook altijd om míj. Ik ben eigenlijk altijd degene van het tv-programma die de negativiteit over zich heen krijgt. En dat is niet leuk, nee.”


Dat ze nu verhuist van van de  tweekapper van acht ton die zij een half jaar geleden betrok naar een biijna dubbel zo dure villa verdedigt ze met: “Het had wel genoeg kamers voor nu en het is een waanzinnig huis, maar er was total geen bergruimte. We konden onze zomerkleding niet kwijt, de stofzuiger niet, noem maar op.”

Ze legt ook uit dat in een woning van 139 vierkante meter feitelijk niet te leven is met een gezin van vier. “De woning is heel mooi opgeknapt, maar niet praktisch. Ook hadden we moeite met parkeren in de straat. Het zijn natuurlijk luxeproblemen, dat besef ik, want het is een prachtig huis.”

In de podcast van Ajan Bode legt moeder Erica uit waarom ook zij weer een nieuwe villa hebben gekocht en weer gaan verhuizen. Het is vooral de overlast van fans. “Dat hebben we ons niet gerealiseerd, maar je woont toch aan een doodlopende straat. Heel veel mensen komen ‘gewoon’ even langs, echt heel veel. Het is gewoon heel onrustig en als we naar buiten gaan dan kijken we eerst altijd of er niemand is.”

Aanstaande januari verhuizen Erica en Martien naar hun nieuwe stulpje. “Maar dan wil ik voorlopig even niet meer verhuizen”, aldus Erica.HEFTIG FILMPJE: Samantha (‘Barbie’) de Jong en nieuwe liefde Robbie mishandelen Haagse verkeersregelaar