EINDE TV-CARRIERE: RTL trekt stekker uit programma’s van ruziënde Paleis voor een prikkie-sterren Frank en Rogier

0

RTL trekt de stekker uit de programma’s van de almaar ruziënde Paleis voor een prikkie-sterren Frank en Rogier getrokken. Frank Jansen en bijna ex-echtgenoot Rogier Smit verdwijnen van de buis omdat de RTL-directie geen vertrouwen meer heeft in het duo dat nog slechts in het nieuws komt vanwege hun voortdurende relatieperikelen.

De interieurspecialisten, die met hun programma Paleis voor een prikkie kijkcijferkanonnen werden bij SBS,  verhuisden vorig jaar zomer voor veel geld naar RTL. Die overstap heeft de mannen weinig geluk gebracht. Het huwelijk van Frank en Rogier ligt aan diggelen en nu verdwijnen ze ook van tv en uit de spotlights.


RTL onthoudt zich vooralsnog van commentaar schrijft De Telegraaf vandaag, maar de krant weet zeker dat Frank en Rogier niet met een nieuwe serie in het uitzendschema voor de komende herfst en winter te vinden zijn.

Frank & Rogier zijn in de ogen van de RTL-directie voor de televisiekijker niet langer geloofwaardig nu ze nog slechts ruziemakend in het nieuws komen. Het contract met het duo, dat nog anderhalf jaar loopt, zou inmiddels verbroken zijn. En dat terwijl tv-directeur Peter van der Vorst nog zulke grootste plannen had met het duo toen hij ze vorig jaar voor veel geld naar zijn zender haalde.


Bij RTL maakten ze een jaar lang Frank & Rogier checken in, een programma waarin een noodlijdende bed & breakfast een metamorfose gaven. Nieuwe programma’s komen er niet meer voor Frank en Rogier nu RTL geen heil meer ziet in de tv-toekomst van het duo.

Vlak voor het einde van de eerste serie van de reeks kwam er een einde aan de bijna twintig jaar durende relatie van Frank en Rogier. Volgens Frank was het tv-succes Rogier naar het hoofd gestegen. “Rogier is naast zijn schoenen gaan lopen. Hij heeft zich met zijn irritante gedrag tijdens de opnamen niet geliefd gemaakt. Hij is gaan denken dat hij de ster van het programma is geworden en hij uitte dat door voortdurend denigrerende en beledigende opmerkingen in mijn richting te maken. Ik kan veel hebben. Ik heb een groot incasseringsvermogen. Toch dacht ik soms: Rogier, kan het niet een tandje minder. Onze regisseur dacht dat ook en heeft enkele keren de opnamen stilgelegd om met Rogier te praten en hem tot de orde te roepen. Bij de montage van het programma zijn uiteindelijk toch een aantal van die pijnlijke momenten meegenomen, waardoor de kijkers iets hebben meegekregen van het feit dat het lang niet altijd koek en ei is tussen Rogier en mij. Dat is jammer. In mijn directe omgeving wordt gezegd dat ik over me laat lopen en dat ik paal en perk moet stellen aan de beledigingen van Rogier”, vertelde Frank destijds.

Frank stapte uiteindelijk zijn auto en vertrok naar zijn vakantiehuis bij Saint-Tropez (BINNENKIJKEN!). Rogier bleef alleen in het huis in Den Haag achter dat op Franks naam stond, maar had wel te horen gekregen dat hij moest vertrekken. Hij nam wraak door Franks boekhouding aan weekblad Privé te geven om te laten zien dat Frank Jansen zich veel rijker voordeed dan hij in werkelijkheid was.

Inmiddels liggen de twee in scheiding. Praten met elkaar doen ze niet meer. De communicatie gaat via advocaten. Frank zegt tegen de krant geen commentaar te kunnen geven op de nog onbevestigde berichten dat er een einde zou zijn gekomen aan de tv-reeks met inmiddels ex Rogier. “Ik kan en ik mag niks zeggen over de plannen die RTL met ons heeft. Ik heb nog altijd een spreekverbod en daar wil ik me aan houden. Wordt er gezegd dat er geen nieuwe series van Rogier en mij komen? Ik weet het niet. Eén ding staat vast en dat is dat de kijker nog niet van me af is…”