BINNENKIJKEN in, zoals ‘kale’ Rogier het noemt ‘Franse bouwval” van man Frank (een prachtig huis met zwembad)

0
Rogier Smit (46) betitelde het huis van zijn man Frank Jansen (75) aan de Côte d’Azur als een bouwval, maar de foto’s van het optrekje vertellen toch een ander verhaal. De bouwval zou als die in de verkoop kwam zeker meer dan een miljoen opbrengen.

Rogier Smits deelde drie weken geleden, op het hoogtepunt van zijn ruzie met Frank Jansen, met weekblad Privé sms-berichten, bankafschriften, maar ook foto’s van het huis van Frank in de buurt van Saint-Tropez. Een huis dat in zo’n erbarmelijke staat zou verkeren dat de familie Flodder zich er, volgens hem, voor zou schamen…


Op die foto’s die Rogier aan het weekblad stuurde was een armoedig schuurtje te zien. Dat nu blijkt een tuinhuisje waar het tuingereedschap in staat. Rogier ‘vergat’, waarschijnlijk in zijn woede, de foto’s van de de ook nog eens schitterend ingerichte villa mee sturen. Een villa met zwembad waarin Rogier graag verkoeling zoekt en ook een villa waarvan hij het blijkbaar wel de moeite waard vindt om de foto’s op zijn facebookpagina te delen.

RTL4 mag haar doet zijn uiterste best om de ruzie tussen het tv-duo te lijmen, maar de vraag blijft of de twee ooit ooit nog door een deur kunne. Of dat nu de deur is van het Franse optrekje of een van de drie panden die Frank in Den haag bezit. ?


Zo schrijft De Telegraaf vandaag dat Frank nog altijd boos is dat Rogier zijn hele boekhouding naar weekblad Privé stuurde. Rogier zit het dwars dat hij door de uitspraken van Frank door buitenstaanders als een ’golddigger’ wordt gezien en er vaak misprijzend wordt gedaan over zijn afkomst. Hij zegt op de pagina Privé in de krant: “Ik weet niet hoe het komt dat iedereen denkt dat Frank een aristocratische achtergrond heeft. Misschien komt dat door zijn bekakte manier van praten en door het feit dat hij zich altijd rijker, duurder en belangrijker voordoet dan hij is. Maar Frank komt uit een doodgewone familie uit Rotterdam. En rijk is hij ook niet!”

Over zijn eigen afkomst vertelde Rogier eerder dat hij in een hecht gezin met drie kinderen is opgegroeid. “Ik durf te zeggen dat ik het qua afkomst van Frank win. Ik kom uit een gegoed milieu. () Ik geef toe dat ik door mijn ouders en mijn zussen heel erg ben verwend. Ik werd met auto naar school gebracht. Dat ik nooit mijn rijbewijs heb gehaald komt door het feit dat de auto met chauffeur van mijn ouders altijd voor me klaarstond. Ik geloof niet dat Frank enig idee heeft hoe ik ben grootgebracht.”

Het huwelijk van het excentrieke tv-duo blijkt, zo schrijft De Telegraaf, al vaker aan een zijden draad te hebben gehangen. in de krant komt een goede vriendin van Frank aan het woord die zegt: “Rogier mag blij zijn dat hij in Frank een man heeft getroffen die geduldig is en die een groot incasseringsvermogen heeft. In feite is er al jaren geen dag voorbij gegaan zónder hoogoplopend meningsverschil. Rogier heeft de neiging om alles wat Frank zegt en denkt, beter te weten. Ben je bij hen op bezoek of spreek je met hen in de stad af, dan krijgt Frank nooit de kans om uit te praten. Rogier valt hem constant in de rede. Alles wat Frank zegt, weet hij beter. En als Frank over zijn verleden praat, dan zie en hoor je Rogier altijd zuchten en steunen. Hij moet altijd de opmerking plaatsen dat hij die verhalen zo langzamerhand wel kent. Ik vind het soms vernederend en beledigend hoe Rogier reageert op uitspraken van Frank. Het is vaak gênant hoe hij hem behandelt. Alles draait om hem. Frank is altijd zo wijs om dan zijn mond te houden.”

Over de toekomst van de twee als stel zegt de vriendin: “De echte vrienden van Frank zullen opgelucht ademhalen als hij breekt met Rogier. Maar of hij dat doet, is de vraag. De afgelopen weken heeft Frank behoorlijk in de rats gezeten over de toekomst van hun relatie. Dankzij vrienden, die hem nu in Frankrijk opzoeken, staat hij ten opzichte van Rogier wat steviger in zijn schoenen. Iedereen in Franks omgeving gunt hem zijn geluk, maar al die mensen vragen zich tegelijkertijd af of hij wel zo gelukkig met Rogier is als hij doet voorkomen. Elke dag dat gekibbel… geen enkel normaal mens houdt dat vol.”

LEES OOK: De schaamte voorbij! Rogier zet nu zichzelf KAAL online (en vindt dat hij op Britse prins William lijkt)