Britse prins Charles (71) positief getest op coronavirus; Queen Elizabeth nog in goede gezondheid

0

“Hij werkt de laatste dagen vanuit huis.” Zijn vrouw Camilla is ook getest op het virus, maar is niet besmet. Beide zitten momenteel in thuisisolatie in hun woning in Schotland. Nadat Charles en Camilla symptomen vertoonden, is door de National Health Service besloten hen te testen op het virus. Omdat hij in de laatste weken veel verschillende afspraken heeft gehad, is het niet te herleiden waar hij het virus heeft opgelopen.


De Britse royaltyverslaggever Chris Ship laat zegt te weten dat Charles zich op 10 maart in een ruimte bevond met prins Albert van Monaco, tijdens een evenement in Londen. 19 maart werd bekend dat Albert positief heeft getest op het coronavirus.

De Britse koningin Elizabeth verkeert in goede gezondheid, ondanks dat ze haar zoon prins Charles onlangs nog zag. Elizabeth, die in Windsor verblijft, heeft geen klachten, laat Buckingham Palace weten in reactie op het nieuws over Charles. De 93-jarige vorstin zag haar oudste zoon op 12 maart voor het laatst. Dat was tegelijkertijd het vroegst mogelijke moment waarop Charles zelf besmet kon raken met het virus.


Zondag meldden Britse kranten nog dat de koninklijke familie zich zorgen maakte om het virus. Een medewerker van Buckingham Palace liep het longvirus op.