Waku Waku-presentator ROB FRUITHOF (71) overleden in Kaapstad

0

(Beeld: CP/KRO/NCRV)

Voormalig Waku Waku-presentator Rob Fruithof is in Kaapstad op 71-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. ‘Dankbaar voor alle mooie herinneringen die hij achterlaat, geven wij kennis van het overlijden van Rob Fruithof (71)’, schrijft zijn zoon Leon staat op zijn Facebook-pagina. ‘Hij is overleden op 25 augustus 2023 als gevolg van kanker.


LEES OOK: JANKE DEKKER liet ‘Waku Waku’ ROB FRUITHOF in de steek om relatie met TOM EGBERS te beginnen (hij vroeg haar 3 uur na eerste ontmoeting ten huwelijk!)

Fruithof woonde al negentien jaar in Kaapstad. Hij ging er, voor hij emigreerde, geregeld naartoe op vakantie en voelde zich er thuis. “Dus ik besloot om samen met mijn toenmalige vrouw en onze zoon – nu 16, toen anderhalf – naar Kaapstad te verhuizen”, vertelde hij eerder.


Fruithof presenteerde tussen 1988 en 1996 het KRO-programma met BN’ers die voor een goed doel speelden. De dierenquiz keerde vorig jaar terug op televisie, maar Fruithof liet toen weten geen interesse meer te hebben in het presenteren van het programma. Sybrand Niessen en Paula Udondek namen kort het stokje nog over bij Waku Waku.

Omroep KRO-NCRV laat weten dat Fruithof de natuur- en dierenquiz ‘vol enthousiasme’ presenteerde. “Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat onze oud-presentator Rob Fruithof is overleden. Rob presenteerde in de jaren 90 vol enthousiasme de populaire KRO-natuurquiz Waku Waku. Wij wensen zijn familie veel sterkte en kracht toe bij dit verlies”, aldus een woordvoerder van de omroep.

Ook Sosha Duysker, die het programma sinds de terugkeer in 2022 presenteert, heeft gereageerd op het overlijden van Fruithof. “Hier ben ik stil van… Wat een bizar en verdrietig nieuws”, schrijft ze op Instagram.

Na Waku Waku ging Fruithof aan de slag bij de Tros, waar hij het programma Te land, ter zee en in de lucht presenteerde. Ook sprak hij de stem van het beest in voor de Nederlandse versie van de Disneyfilm Belle en het Beest. Als acteur was Fruithof te zien in de soap Onderweg naar Morgen en de televisieserie Westenwind. Enkele jaren geleden speelde hij een kleine rol in Black Sails, een Amerikaanse serie met een Emmy. Hij speelde daarin een Nederlandse kapitein.