JANKE DEKKER liet ‘Waku Waku’ ROB FRUITHOF in de steek om relatie met TOM EGBERS te beginnen (hij vroeg haar 3 uur na eerste ontmoeting ten huwelijk!)

0

(Beeld: NPO/RTL/CP)

Pikant genoeg begon de relatie van Janke Dekker en Tom Egbers, de nu vanwege grensoverschrijdend gedrag en overspel met een jonge stagiaire op de redactie van NOS Studio sport onder vuur liggende presentator, ook met overspel. Niet van Tom Egbers, maar van actrice Janke Dekker, die destijds een verhouding had met acteur Rob Fruithof, de man die later bekend werd als het gezicht van Waku Waku en later Ter land, ter zee en in de lucht.. Dekker liet Fruithof keihard vallen toen Egbers, drie uur na hun eerste ontmoeting, haar ten huwelijk vroeg.


Weekblad Privé schrijft vandaag dat de relatie van Janke Dekker en Tom Egbers in 1990  een bepaald  stormachtig begin kende. Volgens het weekblad wist Egbers drie uur nadat hij Janke voor het eerst in de ogen gekeken dat zij zijn vrouw zou worden en vroeg hij haar bij de opnames van de lowbudgetpolitiefilm Cover Girl ten huwelijk. En Janke zei JA.

Egberts hield woord en in 1991 trouwden de twee. Janke herinnert het zich nog als de dag van gisteren schijft Privé dat maandblad Nouveau citeert waar Dekker twee jaar geleden in vertelde hoe haar relatie met Egbers begon.


“Drie weken voordat we gingen draaien, zouden we met een busje langs alle locaties in Utrecht rijden. Ik stapte in, kwam naast Tom op de achterbank terecht en vond hem meteen zo ontzettend leuk dat ik geen woord kon uitbrengen. Op een gegeven moment zei Tom: ‘Wat heb jij een leuk horloge!’ En mijn enige reactie was: ‘Ja hè?’ Stom, stom, stom, dacht ik nog: dit had een gesprek kunnen worden…”

“Drie uur later waren we terug bij de parkeerplaats. Ik liep alweer naar mijn eigen auto toen ik Tom achter me hoorde roepen dat hij nog iets wilde vragen. Misschien wil hij iets gaan drinken, dacht ik hoopvol. Maar hij zei: ‘Wil je met me trouwen?’ Even was ik totaal flabbergasted, maar zijn lef maakte hem nog aantrekkelijker. Met zó iemand wil ik verder, besloot ik in een split second. Dus ik zei ja. Waarop hij reageerde: ‘Oké, dan gaan we over een jaar trouwen.”

Weekblad Privé citeert ook Tom Egbers over het begin van zijn relatie met Janke. Egbers, die dan nog niet zo lang voor Studio Sport werkt, vertelt dat hij Janke vanaf de eerste seconde een adembenemende vrouw vond. “Om in voetbaltermen te spreken: een totale tien, met ogen om in te verdrinken en ook nog een schitterende stem. Ik was zo onder de indruk dat ik niets tegen haar durfde te zeggen. Behalve dan dat ze een mooi horloge had, hahaha! Teruggekeerd op de parkeerplaats liet ik mijn hart spreken en vroeg ik haar ten huwelijk. En ze zei ja. Terwijl ze nog in een relatie zat, die overigens al niet lekker meer liep. Ik was de nekslag, vrees ik.”

Die partner heette, zo weet Privé, overigens Rob Fruithof, de acteur die ook een rolletje had in Cover Girl en later presentator werd van het KRO-programma Waku Waku en nog later bij de TROS van Te land, ter zee en in de lucht. “Had ik daar wroeging om moeten hebben? Geen idee, al was er in die tijd weinig wat me op andere gedachten had kunnen brengen,” vertelde Tom Egbers. “Ik wilde háár. Ook al had ze op de set veel praatjes, was ze een beetje een diva, als je het ongunstig wilt kwalificeren.”

Lees het complete verhaal JANKE BLEEF HAAR TOM VERGEVEN EN IN HEM GELOVEN in het nieuwe nummer van weekblad PRIVE dat nu in de winkel ligt