Vrouw doet aangifte: ‘Ik ben verkracht door DANNY DE MUNK’ (zanger is ’onthutst’)

0

Een vrouw beweert door Danny de Munk te zijn verkracht heeft aangifte gedaan. De zedenpolitie van de eenheid Zeeland-West-Brabant onderzoekt de aangifte van verkrachting tegen de zanger. Het gaat om een vrouw die in 2007 en 2008 nauw samenwerkte met De Munk tijdens de musical Ciske de Rat. De Munk was hoofdrolspeler in die musical. In de aangifte, die twee weken geleden op 27 mei is gedaan, beschrijft de vrouw gedetailleerd hoe zij – volgens haar tegen haar wil – seksuele handelingen moest ondergaan, die volgens het Wetboek van Strafrecht worden aangemerkt als verkrachting.

De vrouw die aangifte heeft gedaan van verkrachting tegen zanger Danny de Munk zegt dat eerder gedane meldingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag van De Munk in de periode dat hij in de musical Ciske de Rat speelde voor haar de aanleiding waren nu naar de politie te stappen. Haar aangifte is in handen van De Telegraaf, maar de krant publiceert niet uit die aangifte om het politieonderzoek niet te schaden. De advocaat van Danny de Munk, Royce de Vries, stelt dat zijn cliënt bestrijdt dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten.


“Danny bestrijdt uitdrukkelijk dat hij zich ooit schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, laat staan aan strafbare feiten”, zegt zijn advocaat Royce de Vries desgevraagd tegen het AD. Danny is inmiddels op de hoogte van de aangifte omdat Telegraaf-misdaadverslaggever John van den Heuvel per ongeluk een mail naar hen doorstuurde waarin de gegevens van de aangever vermeld stonden. “Inmiddels is cliënt – door een abusievelijk doorgestuurde mail – bekend met de identiteit van de aangeefster. Dit bevestigt voor hem dat de beschuldiging ongefundeerd is”, aldus De Vries. “Cliënt kan dit onderbouwen en zal dit ook graag doen bij de daartoe aangewezen partijen. Cliënt is onthutst over deze onterechte beschuldigingen en beraadt zich over het nemen van juridische vervolgstappen.”

Afgelopen april werd Danny in een video van vlogger Yvonne Coldeweijer beschuldigd van seksueel wangedrag, gebaseerd op het verhaal van een vrouw die in de periode 2007/2008 met hem samenwerkte. Musicalproducent Stage-Entertainment kondigde toen een eigen onderzoek aan. Dat onderzoek zou nog lopen. Begin 2008 was Danny langere tijd niet te zien in de musical Ciske de Rat. Destijds verklaarde Stage Entertainment zijn afwezigheid aan gezondheidsproblemen. Danny’s moeder ontkende dat en weten dat haar zoon “absoluut niet ziek of overspannen is”.


Advocaat Richard van der Weide, die de aangeefster bijstaat, zegt in De Telegraaf namens zijn cliënte ’dat zij geen enkel ander belang met de aangifte heeft dan uiting te geven aan een ingrijpend strafbaar feit dat haar indertijd is overkomen en waarvan zij nog steeds de gevolgen ondervindt’. “Cliënte vertrouwt op een goede afloop van het onderzoek”, aldus Van der Weide.

LEES OOK: ‘DANNY DE MUNK dwingt 21-jarige vrouw tot seks in het bos met hem, zwager en vriend’