LIL KLEINE: werkstraf van 120 uur en voorwaardelijke celstraf van twee weken voor ‘zinloos uitgaansgeweld’

0

Tegen Lil Kleine is een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken geëist. Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet, heeft op 6 december 2019 samen met Arnold H. en Peter S. uit Boxtel een man mishandeld op het Rembrandtplein. Het 28-jarige slachtoffer werd volgens het Openbaar Ministerie door drie mannen vastgepakt, tegen het lichaam geschopt en in zijn gezicht gestompt of geslagen.

Hoewel de artiest eerder verklaarde zich niet schuldig te hebben gemaakt aan mishandeling op het Rembrandtplein in Amsterdam, blijkt uit vertoonde beelden in de rechtbank dat dit wel degelijk het geval is. Het slachtoffer zei voor de rechtbank dat de daders onder invloed waren van drank en cocaïne. “Ik werd aangewezen, toegetakeld en weggejaagd of het dagelijkse kost voor ze was.” De situatie is vastgelegd op camera, waarin duidelijk te zien is dat de mannen met elkaar communiceren.


De Officier van Justitie sprak van “zinloos uitgaansgeweld”. “Geweld dat niet te rechtvaardigen valt.” Omdat het gaat om mishandeling in vereniging, wordt het misdrijf alle drie de verdachten even zwaar aangerekend. Tegen verdachte Peter S. is 120 uur taakstraf en twee weken onvoorwaardelijke celstraf geëist, tegen Arnold H. een taakstraf van 150 uur en voorwaardelijke celstraf van 150 uur. Hun straf wijkt wegens hun strafblad iets af van dat van de rapper.

Lil’ Kleine is eerder in aanraking gekomen met politie en justitie. Hij maakte zich volgens de rechter eerder schuldig aan mishandeling, openlijk geweld en winkeldiefstallen.


De uitspraak vindt plaats om 11 februari.