TAHMINA, zelfverklaard grote liefde DE VRIES sneert aan zijn ex-vrouw: ‘Ik maakte PETER weer monogaam’

0

(Beeld Tahmina: Alex P. Kok)

Tahmina Akefi, de zelfverklaard grote liefde van de vorig jaar vermoordde Peter R. de Vries, laat geen mogelijkheid onbenut om de wereld te laten weten dat er uiteindelijk maar een vrouw in het leven van de misdaadverslaggever was van wie hij echt hield. En die vrouw heet Tahmina Akefi. De vrouw ook die Peter R. de Vries weer monogaam maakte… “En hij is door mij monogaam geworden, terwijl hij voorheen altijd open relaties had,” sneert zij naar Jacqueline, de ex-vrouw van De Vries met wie hij 35 jaar getrouwd is en een, tot beider genoegen, open huwelijk had.


Met haar ‘Ik maakte Peter R. weer monogaam’ haalt Tahmina Akefi deze week de voorkant van weekblad Privé, dat bij het uitkomen van haar boek Mijn Grote liefde – een leven met Peter R. de Vriesde nodige vraagtekens zet over het door Akefi naar buiten brengen van intieme details van de misdaadverslaggever. De Vries, die bij leven zo gehecht was aan zijn privacy en ook nooit sprak over Akefi als zijn vriendin.

Dat Akafi trots is dat zij De Vries weer monogaam gemaakt heeft steekt ze ook niet onder stoelen of banken. In een vraaggesprek met Radio Rijnmond, waar Akefi werkt als presentatrice, zegt ze aan de vooravond van de verschijning van haar boek: “En hij is door mij monogaam geworden, terwijl hij voorheen altijd open relaties had.”


“Misschien past het beeld dat mensen van Peter hebben niet bij dit boek. Misschien kunnen sommige mensen niet aanvaarden dat die grote Peter R. de Vries, die van iedereen is en die altijd van de open relaties was, zo veel van één vrouw heeft gehouden? Misschien is het te confronterend?

In haar boek over de zes jaar dat zij met De Vries samen was schroomt ze ok niet intieme details over De Vries prijs te geven. Zo komt negen maanden na hun eerste ontmoeting komt het onderwerp kinderen aan de orde. Peter en Tahmina verschillen namelijk niet alleen 26 jaar, Tahmina vertelt in haar boek ook dat De Vries al jaren gesteriliseerd is.

Het is 12 Juli 2016. Tamina Akefi in Mijn Grote Liefde: “In de maanden die achter ons lagen hadden we vaak gesproken over kinderen en de mogelijkheden onderzocht om zwanger te worden van zijn kind, maar een hersteloperatie zou te weinig kansen bieden. Peter wilde mij niet kwijt en stelde daarom allerlei opties voor om mijn kinderwens te laten uitkomen. De reden dat hij met mij aan kinderen zou beginnen, was dus vooral om mij in zijn leven te houden. Moet je een kind dat aandoen? Daar kwam bij dat Peter tegen de tachtig zou zijn wanneer ons kind de volwassen leeftijd zou bereiken. Hoe wenselijk is dat?”

() “Dit soort gesprekken eindigden dan ook zonder conclusie. Op een gegeven moment namen ze een andere wending, maar uiteraard liet het onderwerp ons niet los.”

de openhartigheid van Akafi in het boek levert haar heel wat kritiek op. Ze zou het het boek hebben geschreven voor het geld en de aandacht. “Dat doet me niet zoveel, maar het is wel een trap na. Ik ken de waarheid. Er ligt een boek, iedereen kan lezen dat Peter de eerste hoofdstukken heeft geschreven. Waarom zou hij een boek willen schrijven? Heeft hij ooit eerder een boek geschreven over zijn relatie? Waarom zou hij dat dan in dit geval willen? Het antwoord daarop is het antwoord op alle roddels. Meer woorden wil ik er niet aan vuil maken,” zegt ze daarover in de Vlaamse krant De Morgen. Overigens gaat die twee hoofdstukken die De Vries schreef voor het boek niet over zijn grote liefde Tahmina, maar over zijn werk.