RTL stopt met The Voice of Holland: ALI B beschuldigd van ernstig seksueel overschrijdend gedrag

0

De Voice of Holland wordt door zender RTL direct gestopt en wordt voorlopig niet meer uitgezonden. RTL en producent ITV hebben dat besloten na ernstige aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik verzameld door het programma Boos van Tim Hofman. Het zou Voice-jurylid Ali B. zijn die schuldig heeft gemaakt aan dat seksueel grensoverschrijdend gedrag.

‘De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL’, valt er te lezen in een verklaring. BOOS presentator Tim Hofman schrijft op Instagram: “We hebben hier ontzettend lang en zorgvuldig aan gewerkt, aankomende donderdag zenden we onze aflevering over The Voice Of Holland uit.” Op wie de beschuldigingen precies betrekking hebben is onbekend. Momenteel zitten Ali B, Anouk, Glennis Grace en Waylon in de jury.


‘Op woensdag 12 januari jl. heeft de redactie van het BNNVARA-programma BOOS een mail aan ons gestuurd met aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom The voice of Holland. De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL’, aldus RTL.

De zender heeft in gezamenlijk overleg met de producent van het zangprogramma besloten om The Voice of Holland voorlopig stil te leggen. ‘Op basis van deze aantijgingen is contact opgenomen met producent ITV en is er in overleg besloten dat ITV, onmiddellijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek zal initiëren. We nemen dit uitermate serieus. Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen.’


Afgelopen augustus plaatste Tim Hofman een oproep op zijn socials. Hierin riep hij mensen met nare talentenjacht-ervaringen op zich bij hem te melden. “Wij horen met het team van BOOS bepaalde geluiden uit bepaalde hoeken over een bepaalde talentenjacht. Ik moet het even zo cryptisch zeggen omwille van het verhaal, maar we hebben jullie nodig.”

Toen al ging het gerucht dat het om The Voice of Holland zou gaan. Twee oud-kandidaten reageerden onder Tims post. “Dit gaat niet iedereen even leuk vinden…”, schreef oud-kandidaat Charly Luske. En daar reageerde nog een oud-deelnemer, Charine Eyny, als volgt op: “Dus dat”. Daar komt nog bij dat er over TVOH al vrij lang allerlei geluiden klinken.

Eind 2021 werd bekend dat aangifte is gedaan tegen Marco Borsato, die lange tijd coach was bij The Voice, vanwege grensoverschrijdend gedrag. Een nu 22-jaar oude vrouw zou, als minderjarige, onzedelijk betast zijn door de zanger die de aantijging ontkent. Dat gebeurde overigens niet bij The Voice.

Ook huidig Voice of Holland-coach Ali B kwam de afgelopen week in het nieuws in een ‘sekszaak’.  De als familieman bekendstaande Ali blijkt een notoire vreemdganger. Een 19 jarig meisje zegt dat zij na drie minuten seks met Ali (40) 500 euro van hem kreeg om te zwijgen over zijn slippertje waarna Ali vervolgens telefonisch drugs bestelde en vertrok. Bovendien zijn er twee dames die zich door hem aangerand voelen, aldus het programma RoddelPraat van Dennis Schouten en Jan Roos.

Yvonne Coldeweijer meldt op haar Life of Yvonne dat ze via omroepspionnen hoog in rang bevestigd heeft gekregen dat het  gaat om seksueel misbruik bij TVOH door Ali B. Coldeweijer: “De spion heeft de aflevering van BOOS gezien en verklaart dat we in shock gaan zijn over wat we te zien gaan krijgen. Er is geen weg meer terug voor Ali B. ”LEES OOK: Familieman Ali B. (40) gaat vreemd met 19-jarig meisje, geeft haar 500 euro om te zwijgen, bestelt drugs en vertrekt