Rogier blijft zonder een cent achter bij scheiding van Frank: ‘Hij krijgt helemaal niets’

0

Nadat Paleis voor ’n prikkie duo Frank en Rogier met veel verbaal geweld een eind aan hun relatie van 17 jaar maakten meldde Rogier zich bij hun notaris om er achter te komen op hoeveel geld en goederen hij mocht rekenen nu zijn huwelijk met Frank voorbij is.  De notaris had slecht nieuws voor Rogier. Hij blijkt namelijk helemaal niets te krijgen. Niet nu en niet na Franks dood!

Ze gaan weliswaar voor RTL een nieuw seizoen Frank en Rogier checken in maken, maar privé is het toch echt over en uit tussen Frank Jansen (74) en Rogier Smits (46). Rogier heeft inmiddels zijn eigen woning (binnenkijken!).


Alleen de feitelijke scheiding moet nog  geregeld worden. En dat wordt, financieel gezien, voor Rogier geen feestje zo vertelt Frank deze week in weekblad Weekend. “Toen Rogier gezellig in mijn leven kwam, had ik mijn schaapjes al op het droge. Nee, natuurlijk zijn we niet in gemeenschap van goederen getrouwd! Je denkt toch niet dat ik gek ben? Je hebt daar keihard voor gewerkt, wie weet holt iemand de volgende dag wel naar een ander, iedereen kan toch opeens verliefd worden?’

Dat Rogier nu na de scheiding nergens recht op heeft ontdekte hij, zo vertelt Frank, pas recent. “Alleen Rogier wist niet dat hij nergens recht op had. Hij had er nooit naar gevraagd en is enorm geschrokken toen hij navraag bij de notaris ging doen hoe de situatie ervoor stond bij een scheiding. Ik zei: ‘Ja jongen, bij jou in de familie is dat allemaal niet zo geregeld, maar bij ons in de familie trouwen we niet in gemeenschap van goederen. Wij trouwen met onze eigen spullen.’


Zo hoeft Frank nu Rogier uit zijn leven vertrokken is ook geen partneralimentatie te betalen. ‘Waarom zou ik, hij verdient toch zijn eigen geld? Ik vond het zeventien jaar geleden niet nodig om te trouwen, Rogier wel. Mijn notaris vond het handig, hij heeft ook bij me aangedrongen om te gaan trouwen. Dan kon hij de dingen beter regelen, zoals mijn huis in Zuid- Frankrijk.” zegt Frank in Weekend.

Hij vertelt ook dat Rogier na zijn dood ook geen recht meer heeft op zijn Franse huis (binnenkijken!). “In de Franse wet is het zo geregeld dat, als je met iemand bent getrouwd en je komt te overtijden, je partner het huis erft zonder dat daar belasting over hoeft te worden betalen. Ik vond dat die woning Rogier toekwam als ik zou komen te overlijden. Maar niet als we uit elkaar zouden gaan en niet meer onder één dak wonen, dan heeft hij er geen recht meer op.’ () ‘Ik heb de woning nu zestien jaar, het is zo’n leuk en mooi huis. Rogier vond het huis helemaal niks. hij vond het te ver van zee af liggen. Hij zei: ‘Als je hier gaat wonen, zie je mij nooit meer.’ Ik heb het huis vervolgens helemaal verbouwd. er is flink wat geld in gegaan. En daarna vond hij het ook leuk;

In het weekblad vertelt Frank ook dat hij zijn leven weer op de rails heeft na het vertrek van Rogier. “Ik voel me hartstikke fijn en gelukkig. Verder laat ik God’s water over God’s akker lopen. We gaan lekker aan het werk en daar verheug ik me erg op. Ik heb er zin in.’