Pagina titel ...
zondag, april 5
Miljardair Carlos Slim verkoopt niet alleen zijn aandelen KPN, maar ook zijn appartement -voor $80 miljoen- in New York

0

LIKE op Facebook en lees wat er gebeurt achter de voordeur van Bekend Nederland!

Mexicaanse miljardair Carlos Slim heeft niet alleen zijn 21.1% belang in KPN te koop gezet, maar ook zijn appartement in New York. Voor het appartement, dat hij kocht in 2010 voor $44 miljoen vraagt Slim nu vijf jaar later $80 miljoen.


De Duke-Semans Mansion in New York stond in 2010 te koop voor het ronde bedrag van $50 miljoen. Maar Carlos Slim zou geen zakenman zijn als hij daar wat vanaf snoepte. Dus kreeg hij het voor $6 miljoen minder.

Het gebouw ligt op de hoek van Fifth Avenue en 82nd Street, op New York’s beroemde ‘Museum Mile’. Het in 1901 door tabakmagnaat Benjamin Duke gebouwde huis heeft een vloeroppervlak van ruim 1900m2 en had op het moment dat Slim het in 2010 kocht een dokterskantoor in de kelder en een penthouse op de bovenste verdieping met 12 slaapkamers, 14 badkamers, en 11 houtgestookte open haarden. Direct na aankoop liet Slim, vermogen 76 miljard dollar, het herenhuis compleet renoveren. De kosten van die operatie zijn niet bekend.

Hoewel er geen interieurfoto’s beschikbaar zijn geeft de verkopende makelaar wel een summiere beschrijving van het interieur. Alle kamers hebben minimaal drie meter hoge plafonds en zijn voorzien van handgesneden houten lambrisering. Hier en daar is er ook nog wat bladgoud verwerkt.

Krijgt Slim de nu door hem gevraagde $80 miljoen dan is het duurst verkochte herenhuis van New York.

Leuk verhaal gelezen? Waardeer het!

De redactie van HollywoodHuizen tikte met veel plezier het verhaal dat u net gelezen heeft. Maar hoe wordt die redactie eigenlijk betaalt nu u gratis leest. Simpel: uit de opbrengst van de advertenties op deze pagina, maar helaas brengen die advertenties pas wat op als u er op klikt. En dat doet slechts 0,2% van de lezers, dus 2 op de duizend. U begrijpt het? Mogen we u daarom een vrijwillige bijdrage vragen? Tikken op een volle maag tikt toch wat lekkerder...

Redactie HollywoodHuizen

Totaal: € -


Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();
google.com, pub-1255299206995982, DIRECT, f08c47fec0942fa0