Miljardair Carlos Slim verkoopt niet alleen zijn aandelen KPN, maar ook zijn appartement -voor $80 miljoen- in New York

0
Mexicaanse miljardair Carlos Slim heeft niet alleen zijn 21.1% belang in KPN te koop gezet, maar ook zijn appartement in New York. Voor het appartement, dat hij kocht in 2010 voor $44 miljoen vraagt Slim nu vijf jaar later $80 miljoen.


De Duke-Semans Mansion in New York stond in 2010 te koop voor het ronde bedrag van $50 miljoen. Maar Carlos Slim zou geen zakenman zijn als hij daar wat vanaf snoepte. Dus kreeg hij het voor $6 miljoen minder.

Het gebouw ligt op de hoek van Fifth Avenue en 82nd Street, op New York’s beroemde ‘Museum Mile’. Het in 1901 door tabakmagnaat Benjamin Duke gebouwde huis heeft een vloeroppervlak van ruim 1900m2 en had op het moment dat Slim het in 2010 kocht een dokterskantoor in de kelder en een penthouse op de bovenste verdieping met 12 slaapkamers, 14 badkamers, en 11 houtgestookte open haarden. Direct na aankoop liet Slim, vermogen 76 miljard dollar, het herenhuis compleet renoveren. De kosten van die operatie zijn niet bekend.


Hoewel er geen interieurfoto’s beschikbaar zijn geeft de verkopende makelaar wel een summiere beschrijving van het interieur. Alle kamers hebben minimaal drie meter hoge plafonds en zijn voorzien van handgesneden houten lambrisering. Hier en daar is er ook nog wat bladgoud verwerkt.

Krijgt Slim de nu door hem gevraagde $80 miljoen dan is het duurst verkochte herenhuis van New York.