Kopie Sonja: ‘Er is een klopjacht geopend en mijn bedrijf is om zeep geholpen’

0

Sonja Bakker meent dat er heksenjacht op haar persoon aan de gang is nadat aan het licht kwam dat ze voor haar social media en boek recepten van anderen kopieerden. Kopie Sonja: “Mijn bedrijf is om zeep geholpen. De druiven zijn zuur.” Albert Verlinde vindt Sonja in middels een ‘huilstruik’.

Ze leende recepten van collega foodbloggers voor haar social media, voor haar boeken schreef ze recepten over uit Albert Heijns Allerhande, maar volgens Sonja Bakker is zij kapot gemaakt door de media. Vandaag, ze, geeft ze in de Telegraaf haar laatste interview en dan is het voorbij. “Mijn leven ligt totaal overhoop. Er is veel gebeurd de afgelopen twee jaar. Mijn privéproblemen, de coronaperiode, het overlijden van mijn vader en nu als laatste deze affaire. Ik heb mijn werk altijd met veel plezier gedaan, maar momenteel heb ik geen energie om door te gaan. Er is een klopjacht op mij geopend. Daar kan ik niet meer tegen opboksen. Ik ben gesloopt en ben toe aan rust.”


Volgens Sonja is het ook allemaal niet zo erg als de media beweren. “Voor zover ik het nu kan inschatten lijkt het, en ik heb 25 boeken geschreven, om één recept te gaan. Maar ja, dat is er natuurlijk één te veel. En ik ben daar uiteindelijk verantwoordelijk voor…”

Plannen voor de toekomst zijn er ook al, maar Sonja kiest dan voor een leven buiten de publiciteit, zo zegt ze in de krant. “Als alles een plek heeft gekregen, wil ik weer gewoon één op één mensen begeleiden om af te vallen. Terug naar de basis. Niks meer met boeken of online. Ik ben er klaar mee. De negatieve media-aandacht was het laatste zetje om mijn bedrijf stuk te maken. Na twintig jaar heb ik dat toch niet verdiend?”


Dan: “Ik ga straks veel wandelen met de hond. Veel steun heb ik aan Barry en mijn kinderen. Vanaf vandaag is mijn website offline. Aan een mooi avontuur is een eind gekomen. Dit doet pijn, heel veel pijn. Ik besef dat het mijn eigen schuld is geweest, omdat ik er in de coronatijd niet genoeg bovenop heb gezeten. Hierdoor zijn er fouten gemaakt, waar ik nu op word afgerekend. Mijn bedrijf is om zeep geholpen. De druiven zijn zuur.”

Shownieuws Albert Verlinde vindt Sonja een huilstruik. “Dat is weer zo’n huiliehuilieverhaal. Ik vind het zo irritant dat de kop van het artikel is: ‘Er is een klopjacht op mij.’ Dan denk ik: sodemieter op, Sonja! Er is een klopjacht?! Mensen zijn erachter gekomen dat jij recepten overgenomen hebt zonder toestemming en bronvermelding.”

“Als ik nou met terugwerkende kracht een tip mag geven? Daar zat ik net op het toilet aan te denken; ik had een schijt-aan-Sonja-dag. Ik dacht: als zij nou vanaf het begin af aan had gezegd: luister, ik haal mijn inspiratie natuurlijk overal vandaan, ik ontwikkel zelf recepten en sommige dingen pas ik aan. Wat is daar mis mee?”

“Juist het feit dat ze zich zo heeft ingegraven en beweerde dat het alleen op social media was en het door een medewerker kwam… Nu ook weer in het artikel: ‘Ik dacht dat ik het lek boven had.’ Je bent het lek zelf! Je bent zó’n gat in het schip waar het door naar binnen klotst. Zeg het gewoon eerlijk, ga niet om je heen wijzen en zeg: ik heb dit stom aangepakt!,” aldus Albert.

Voor de tweede keer laatste kans…: ‘Sonja Bakker terug bij ex Barry die haar mishandelde’