Kinderen fitnesstrainer Robbert Boekema: ‘Gaat Wendy van Dijk ons huis afpakken?’

0

Het beslag van bijna een half miljoen dat Wendy van Dijk op het huis in Apeldoorn van vermeende minnaar en zakenpartner Robbert Boekema heeft laten leggen is hard aangekomen bij de fitnessgoeroe. Boekema: “Mijn kinderen vragen mij: ‘Gaat Wendy van Dijk ons huis afpakken?’ Ze zijn heel bang dat we er uit moeten. Je kunt je voorstellen hoe dat voelt. Het is een héél heftige tijd. Er zijn nog wel meer dingen gebeurd die ook veel heftiger zijn, maar die hou ik voor me.”

Het is oorlog tussen Wendy van Dijk en Robbert Boekema. Het bedrijf van Wendy en de fitnessman, DISQ, werd vorige week failliet. Sinds eind 2018 werkten Wendy en Robbert intensief samen om het mobiele fitnessapparaat, een heupgordel en twee schijven, aan de man te brengen.


Boekema werd overigens begin 2019 ook genoemd als de man die aan de basis stond van de tijdelijke scheiding van Wendy en man Erland Galjaard. Een ding is inmiddels zeker: de liefde tussen Wendy en Robbert is op alle vlakken voorbij.

Het bedrijfje van de twee is niet alleen failliet, Wendy heeft ook voor bijna een half miljoen beslag laten leggen op het huis van Robbert in Apeldoorn. Robbert Boekema in weekblad Weekend: “Ik wil hier eigenlijk niks over kwijt, want we zijn in gesprek over een op lossing. Ik wil geen olie op het vuur gooien, maar dat klopt ja.”


‘Wendy niet heel aardig’

Boekema is duidelijk niet blij met de stappen die Wendy ondernam. “Het is niet heel aardig, ik ben er niet blij mee natuurlijk. Je kunt je voorstellen dat het heel heftig is als je zoiets op je dak krijgt. Niet alleen voor mij, ook voor mijn gezin. Het is thuis niet heel gezellig. Mijn kinderen vragen mij: ‘Gaat Wendy van Dijk ons huis afpakken?’ Ze zijn heel bang dat we er uit moeten. Je kunt je voorstellen hoe dat voelt. Het is een héél heftige tijd. Er zijn nog wel meer dingen gebeurd die ook veel heftiger zijn, maar die hou ik voor me. Er is heel veel verdriet, ook bij het personeel.’

Volgens Boekema laat de zaak Wendy koud….

“Ik heb niet het idee dat zij verdrietig is. Ik vind het nogal wat dat ze beslag heeft gelegd. Mijn kinderen stel ik gerust met: ‘Ik zal er alles aan doen om dat te voor- komen’, maar met Wendy van Dijk weet je het nooit. Ik hoop dat het voor iedereen snel achter de rug is Ik zit met mijn handen in het haar. Maar ondanks dat het vreselijk is, ben ik ook blij dat ik nu door kan.”

Boekema zegt dat ook dat er veel meer aan de hand is dan het faillissement van DISC en het beslag op zijn huis, maar wat nog meer speelt wil hij niet zeggen. “Daar laat ik mij niet over uit, maar het faillissement is niet de enige rechtszaak die we hebben gehad in de afgelopen maand. () Er is echt héél veel aan de hand, maar ik wil niet te veel negativiteit brengen. Ik hoop dat we er uit komen en dat er een doorstart voor mij in zit.” Dan: “Deze kwestie heeft niks te maken met financiën, dus dat is heel moeilijk te begrijpen.
Dat Wendy en ik het niet met elkaar eens zijn heeft ook daarmee te maken.”Inmiddels is er een curator aangesteld die gaat onderzoeken wat er gebeurd is. Boekema ontkent overigens dat Wendy geld heeft geïnvesteerd in zijn bedrijf. ’Ik las ergens dat zij twee ton zou hebben geïnvesteerd, maar dat is écht onzin. Wendy hééft geen geld gestopt in mijn doorstart, daar ben ik zelf verantwoordelijk voor geweest. Vervolgens hebben we wel beiden geïnvesteerd in het bedrijf. () ‘Ik héb al veel geld verloren. Er komen sowieso geen winnaars uit iets waar- bij ieder z’n eigen weg gaat. Ik ben maar een kleine speler vergeleken met Wendy. Het was een gouden samenwerking en als we door waren gegaan, was het een megasucces geweest. Het heeft alleen helaas niet zo mogen zijn.’

Wendy en Erland

Dat Boekema en Wendy een relatie zouden hebben gehad ten tijde dat Wendy’s man Erland Galjaard een tijdje alleen ging wonen en een scheiding tussen Wendy en Erland nakend leek maakt niet dat Boekema nu, achteraf, spijt heeft dat hij met Wendy in zee is gegaan. “Nee, we hebben ook heel mooie tijden gekend, het is niet alleen maar slecht. En ik gun haar het beste, ik ben niet boos. Alleen had ik echt nooit gedacht dat het zo zou gaan. Maar het is goed geweest, en ook goed dat het nu afgelopen is.’

Wendy van Dijk laat via haar broer en manager Mike aan Weekend weten: “Tussen de zakenpartners is verschil van inzicht ontstaan en een patstelling, waardoor de onderneming niet verder kon. Nu wordt in overleg met de curator gezocht naar een oplossing en gewerkt aan een doorstart. Ondertussen loopt de dienstverlening gewoon door. Er is door alle partijen besloten het hierbij te laten.”