Freek de Jonge: ‘Youp van ’t Hek gaf mijn vrouw corona’

0

Hella en Freek de Jonge (Foto: Facebook Hella de Jonge)

De vrouw van Freek de Jonge Hella, die ook hartpatiënt is, heeft corona gehad. Ze liep het virus bijna zeker opo na een ontmoeting met Youp van ’t hek, die zelf met corona in het ziekenhuis belandde. “Waarschijnlijk heeft Youp van ’t Hek het overgedragen bij een feestje in Carré. Ze hebben elkaar een hand gegeven, of zelfs omhelst. Heel pikant.”


Freeks vrouw Hella is inmiddels weer hersteld van het virus. En Freek De Jonge is niet bang voor de gevolgen van corona. “Ik geloof in het lot en hoe het ingrijpt. Ik ben niet roekeloos, maar er wordt nu erg sentimenteel over de dood gedaan. Er is niemand op uit om de dood te versnellen, maar als het gebeurt, dan is het zo ver.”

Freek en zijn Hella hebben het veel over de dood gehad in die periode. “We hebben besproken dat we nooit schuldgevoelens mogen hebben. Dat je na de dood je eigen gang moet ga, zo vertelde de cabaretier vandaag op NPO Radio1. Dat het niet gek is dat je binnen twee dagen een andere partner vindt. Of dat je geen zorgen moet maken over dat je niet op tijd naar het ziekenhuis bent gegaan.”


Aanstaande vrijdag speelt Freek die voor 500 man in Theater Carré. In de zaal zelf passen er ruim 1700, maar vanwege de coronamaatregelen is het aantal bezoekers teruggebracht. ‘Het is uitverkocht, maar niet vol’, zegt Freek de Jonge tegen Twan Huys in het programma 1 op 1.

Behalve dat Freek de Jonge weer optreedt, zo vertelde hij is hij ook bezig met een boek over zijn vader en zal er in november de film De Vogelwachter verschijnen, waarin hij de hoofdrol speelt. Ook zal hij rondom de verkiezingen een theatertournee maken. In de tussentijd komen er grote ontslagrondes aan bij de Nederlandse podia, zoals bijvoorbeeld Carré waar De Jonge vrijdag zal spelen. “Alles zal weer moeten worden opgebouwd na corona. Maar er komt geen verandering in de creativiteit van mensen. Mijn vak van theatermaker herstelt zich onherroepelijk. Er zal verandering zijn en vernieuwing, met ongetwijfeld een nieuwe Neerlands Hoop.”

BINNENKIJKEN in het vakantiehuisje met inpandig zwembad van FREEK DE JONGE in FRANKRIJK dat hij wil verkopen voor €745.000 vanwege TE OUD