FOTO – Koning Willem-Alexander en zijn Máxima hebben lak aan 1.5 meter coronaregel

0

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben tijdens hun vakantie in Griekenland (code geel) blijkbaar lak aan de 1.5 meter-regel waar minister president Mark Rutte keer op keer op hamert. Op internet circuleert een foto waarop koning Willem-Alexander en koningin Máxima te zien zijn, pal naast één van de eigenaren van het Griekse restaurant waar ze net gegeten hebben. Detail: de koning draagt in zijn rechterhand wel een mondkapje.

De gewraakte foto werd genomen in een restaurant op het Griekse eiland Milos. Een medewerker van het restaurant bevestigde aan RTL Nieuws dat de koning en koningin afgelopen week in het restaurant waren en dat de man op de foto één van de eigenaren is. Ook met de man die de foto nam sprak RTL Nieuws. “De foto was voor een privé fotoalbum”, zegt hij. Over het schenden van de coronaregels: ‘dat was een foutje’.


De Rijksvoorlichtingsdienst wil niet reageren op de kwestie. “Het is opmerkelijk dat de koning zich zo laat vastleggen”, zegt RTL’s Koninklijk Huis-verslaggever Sander Paulus. “Het lijkt alsof ze keurig op de hoogte zijn van de maatregelen die in acht moeten worden genomen. Hij heeft op de foto een mondkapje in zijn hand, maar toch hebben ze zich in een moment van onoplettendheid laten vastleggen op een manier die op zijn minst onhandig genoemd kan worden.”

“Je zou het een onschuldig vakantiekiekje kunnen noemen. Maar in een tijd dat premier Mark Rutte het Nederlandse volk keer keer op keer wijst op het naleven van de coronamaatregelen en het belang daarvan, kun je niet anders dan constateren dat de koning hier een slippertje maakt”, zegt Paulus.


ZIE OOK: Duitse krant Bild laat vakantievierende Alexander (in roze polo) en Maxima (in bikini) zien: Blauw bloed op blauw water