Pagina titel ...
vrijdag, september 25
Duitse krant Bild laat vakantievierende Alexander (in roze polo) en Maxima (in bikini) zien: Blauw bloed op blauw water

0

Blauw bloed in blauw water voor het Griekse feesteiland Mykonos. Koning Willem-Alexander – heerlijk unroyal in zwembroek en roze poloshirt – chauffeerde zijn in een zwarte bikini gehulde Máxima op zijn Wajer 55 van twee miljoen door de Middellandse Zee.

(Lees verder na de advertentie)

Het Duitse Bild pakt vandaag groot uit met op het Griekse eiland Mykonos vakantie vierende Willem-Alexander (53) en zijn Máxima (49). De koning is vanaf zijn vakantiehuis in Kranidi op de Peloponnesos  met zijn Alma (een afkorting van zijn eigen naam en van diens vrouw), naar Mykonos,  gevaren. Een tochtje over zee van 191 kilometer.

Om het strand te bereiken heeft het gezin achter  de twee miljoen kostende Wayer 55 een rubberbootje hangen. Uit de foto’s die Bild publiceert blijkt dat de Wajer 55 Alma, een afkorting van Alexander en Maxima, gedoopt is.

Lees verder na advertentie

Diezelfde foto’s laten ook zien hoe Willem-Alexander zijn Maxima, in zwarte bikini, onder andere aan boord hijst.

Koning Willem-Alexander heeft zijn Alma gedoopte boot sinds dit voorjaar. De vanafprijs voor de Wajer 55 is € 1.695 miljoen, exclusief btw. De boot van de koning die met de nodige extra’s twee miljoen euro kost wordt uitsluitend op bestelling gebouwd.

Het nieuwe jacht van de koning is 16 meter lang en een van de grootste en meest luxe modellen van Wajer Yachts in Heeg. De vorige Wajer van de koning, genaamd de Aldebaran, is ruim 11 meter lang.

Kostte de Wajer 38 ongeveer 800.000 euro voor zijn nieuwe speeltje moest Willem-Alexander 2 miljoen euro betalen. Het jacht is dan ook voorzien van vele technische snufjes zoals een elektrisch cabrio dak en heeft vier slaapplaatsen, keuken en een badkamer.

Vorig jaar maakte koning Willem-Alexander al een proefvaart.  Vervolgens heeft Wajer Yachts een jacht op maat voor de koning gebouwd. Yvonne Zwaan, expert op het gebied van motorjachten hoofdredacteur van motorboot.com, zegt dat de Wajer 55 wel zo’n 90 kilometer per uur kan halen.

Dat vorige jacht van de koning is vorige week uit het openbare kadaster gehaald, zo blijkt uit documenten. “Het jacht is dus waarschijnlijk verkocht”, aldus Yvonne Zwaan.

De Alma wordt door het gezin gebruikt te eilandhoppen tijdens de vakanties.

Zijn nieuwe boot lag dit voorjaar in de jachthaven van Muiden naast de Groene Draeck, de boot van zijn moeder prinses Beatrix. Koning Willem-Alexander en zijn gezin zijn verschillende keren gespot op het luxe jacht in het vaargebied bij Muiden, Pampus en Enkhuizen. “Men wist dat de koning weer op het water was met zijn nieuwe jacht, omdat er met volle vaart een politieboot achteraan ging. Ze moesten de snelste politieboot, een RIB, inzetten om de koning bij te kunnen houden. Het was voor de koning een sport om de politie eruit te varen”, vertelde SBS koninklijk huis-verslaggever Sandra Schuurhof eerder.

Nog voor het koninklijk gezin afgelopen vrijdag naar Mykonos vaarde was er voor de koning nog even werk aan de winkel. vanuit zijn vakantiehuis in Ermionida zette hij, digitaal, zijn handtekening onder de wet “tijdelijke bepalingen in verband met de inzet van een notificatieapplicatie bij de bestrijding van covid-19 en waarborgen ter voorkoming van misbruik daarvan’.

Die publicaties in de Staatscourant onthullen af en toe de verblijfplaats van de koninklijke familie tijdes hun vakanties, zoals dat vroeger ook het geval was tijdens buitenlandse vakanties van koningin Beatrix. Zo zijn er door haar veel wetten en besluiten ondertekend vanuit het Oostenrijkse wintersportoord Lech en de Italiaanse ‘podere’ in Tavarnelle.

Beatrix deed dat destijds niet op een iPad, zoals haar zoon nu, maar op papier of fax. Na de troonswisseling  in 2013 zijn tekenen op papier en fax afgeschaft omdat Willem-Alexander prefereerde digitaal zijn handtekening te zetten. die door Alexander digitaal ondertekende wetten of besluiten worden na zijn terugkeer in ons land dan nog een keer echt ondertekend.

Neem een kijkje aan boord van de Alma gedoopte Wajer 55 van het koninklijk gezin.

FOTO – Koning Willem-Alexander en zijn Máxima hebben tijdens vakantie lak aan 1.5 meter coronaregel

De Wajer 55 is werelds kleinste super jacht volgens de fabrikant.

 

Comments are closed.

error: Inhoud is beveiligd! Voor het overnemen van tekst, beeld en/of videomateriaal van Hollywood Huizen neemt u contact op met eurofunuitgevers@gmail.com
");pageTracker._trackPageview();
google.com, pub-1255299206995982, DIRECT, f08c47fec0942fa0