FAILLIET! Wendy van Dijk trekt stekker uit bedrijf vermeende minnaar Robbert Boekema

0

Van Dijk en Boekema: in gezamenlijk overleg failliet… (beeld: Instagram)

‘Een verschil van inzicht over te volgen koers’tussen Wendy van Dijk Robbert Boekema zou de reden zijn voor het faillissement van het fitnessbedrijf DISQ waar beiden 50% van de aandelen van bezaten. Laat Robbert Boekema nu de man zijn die vorig jaar, toen Wendy en haar Erland voor maanden uit elkaar gingen, werd genoemd als de reden voor die scheiding. Niet zo vreemd dat nu het verhaal gaat dat Erland wilde dat Wendy geen geld meer stopte in het bedrijf van de man die zijn huwelijk op het spel zou hebben gezet. Maar dat is natuurlijk allemaal Gooise roddel en achterklap. ….


Eerst maar eens de feiten: zakenpartners Wendy van Dijk en Robbert Boekema hebben gezamenlijk het faillissement van het fitnessbedrijf DISQ aangevraagd. De DISQ is een mobiel fitnessapparaat dat bestaat uit een heupgordel en twee schijven. Met de koorden die hieruit komen kan op verschillende manier worden gesport. Online konden mensen een personal trainer toegewezen krijgen.

Wendy bevestigde het faillissement gisteren in Shownieuws aan Albert Verlinde, die vertelde al een tijdje geruchten te hebben gehoord over de nakende teloorgang rond het fitnesapparaat DISQ dat eind 2018 begin 2019 volop in het (show)nieuws was dankzij Wendy . “Wendy was Robert Broekema tegengekomen, die de DISQ bedacht heeft. Hij stond er een beetje moeilijk voor en toen zei Wendy: ‘Zullen we dat samen als bedrijf gaan doen?’”


Dus hield Albert zijn mond…

“Toen zei ik: ‘Nou ja, het nieuws brengen dat het rommelt in een bedrijf kunnen we allemaal doen bij ieder bedrijf elke week. Er is altijd wel een verschil van inzicht tussen mensen.’ Tot ik hoorde dat het failliet zou zijn verklaard. Dat is woensdag gebeurd. Ik heb Wendy weer gebeld en gezegd: ‘Nu is het wél nieuws. Nu is er iets aan de hand.’ Ze zegt: ‘Ja, natuurlijk wil je dat niet heel groot roepen.’”

De reden voor het failliet van Disq volgens Wendy? “Ze zei: ‘Nee, het is een verschil van inzicht tussen Robert en mij en hoe je verder gaat.’ Dat betekent waarschijnlijk dat je ieder 50 procent van de aandelen hebt. Iedereen die thuis ooit een bedrijf wil oprichten: doe dat niet met 50/50, want als je op een gegeven moment tegenover elkaar staat, dan krijg je een patstelling. Vervolgens gaat het bedrijf niets meer investeren in de toekomst en dan houdt het op.”

Ophouden hield het huwelijk tussen Wendy van Dijk en Erland Galjaard vorig jaar januari ook toen Evert Santegoeds in De Telegraaf onthulde dat het paar apart van elkaar woonde. Dat  gebeurde overigens op de dag dat Albert Verlinde startte met zijn, inmiddels weer van de buis gehaalde, programma 6Inside op SBS.Verlinde kwam twee dagen na de onthulling van Santegoeds met het verhaal dat de huwelijkscrisis van Erland Galjaard en Wendy van Dijk alles te maken had met het feit dat de presentatrice verliefd was geworden op haar compagnon van het fitnessbedrijf DISQ: Robbert Boekema. “Ik heb gisteren al aangegeven dat er iemand in het spel zou zijn en dat een van de twee verliefd zou zijn geworden. Dan loop je de studio uit en dan krijg je eigenlijk binnen twaalf uur van drie verschillende kanten mensen die zeggen: ‘Ja, het klopt, er is de afgelopen tijd inderdaad een soort spanningsveld geweest.’”

Verlinde meldde dat Van Dijk en Boekema ook regelmatig samen te zien waren in promotiefilmpjes voor de  DISQ. “Het is heel makkelijk om te denken dat dat hem is omdat ze zo vaak samen in beeld komen, maar wat van diverse kanten tot me komt is dat het toch heel hecht is geworden tussen de twee.”

Op een gegeven moment begonnen hun gevoelens voor elkaar te groeien, wist Verlinde. “Het schijnt misgegaan te zijn bij de marathon van Chicago, waar het gezelliger werd dan de bedoeling was. Toen had Erland ook zoiets van: ik ben er klaar mee met het gedoe.”

Wendy van Dijk en Erland Galjaard: even uit elkaar…

De vermeende minnaar Boekema wilde zijn relatie met Wendy niet ontkennen, aldus Verlinde. “We zijn de hele dag aan het bellen geweest met Robbert. Hij zei eerst: ‘Ik ben druk en bel jullie straks terug.’ Uiteindelijk verwezen zowel Erland en Wendy naar Mike van Dijk, de broer en manager van Wendy, maar ook Robert zelf, een kwartier voor deze uitzending. Dat vind ik een beetje raar. Of je zegt dat het onzin is, maar je gaat toch niet de broer van Wendy als woordvoerder neerzetten?”

“Als er echt tegen mij gezegd wordt: ‘Dat moet je niet zeggen, want het is onzin!’ Maar dat is allemaal niet gezegd. Dan deel ik hier het gerucht. Dit is op dit moment de naam die het meest genoemd wordt.”

Om misverstanden te voorkomen: Disq is failliet en dat komt omdat (zaken)partners Wendy van Dijk en Robbert Boekema een verschil van inzicht hebben over de te volgen koers.

Het zit Wendy zakelijk niet mee dit jaar. In januari werd bekend dat het magazine Wendy na vijf jaar stopte en de traditionele nummers werden vervangen door ’specials’. Via haar management bevestigde Wendy te stoppen met de reguliere uitgaven van haar magazine. De presentatrice wil zich focussen op online en zal op papier alleen nog zo nu en dan specials uitgeven. 

“Wij hebben ervoor gekozen om een digital first-bedrijf te worden, om zo onze doelgroep nog beter te bereiken”, stelt ze in een statement op haar website.  “We willen ons meer focussen op onze dagelijkse content, omdat we zien dat de groei op online en de socials groot is en er dus een enorme behoefte bij ons publiek is om iedere minuut van de dag pakkende verhalen te lezen en goede tips te krijgen. Voor mij is ‘een helpende hand bieden’ heel essentieel. Via online en op socials kan dat op dagelijkse basis en heb je rechtstreeks contact met je publiek.”

LEES OOK: Ruzie met vermeend minnaar Robbert Boekema zorgt voor nieuwe problemen tussen Wendy van Dijk en haar Erland