Ruzie met vermeend minnaar Robbert Boekema zorgt voor nieuwe problemen tussen Wendy van Dijk en haar Erland

0

Wendy van Dijk en haar man Erland Galjaard mogen dan met succes het afgelopen jaar geknokt hebben voor hun huwelijk, maar het gedoe rondom haar failliete fitnessbedrijf Disq, dat zij begon met vermeend minnaar robbert Boekema, zorgt voor nieuwe problemen. “We zijn door een moeilijke periode gegaan. En nog steeds, want het is niet zo dat alles achter de rug is.”


“Het is geen makkelijk jaar geweest”, zegt ”, zegt Wendy van Dijk in een vraaggesprek met Telegraaf TV. . Gelukkig antwoordt ze op de vraag of ze e weer helemaal gelukkig is met Erland: “Dat gaat heel goed. Ik denk dat het in ieder huwelijk weleens lastig gaat.”

“We zijn door een moeilijke periode gegaan”, zegt Wendy van Dijk ook. “En nog steeds, want het is niet zo dat alles achter de rug is.” Nu zorgt het faillissement van haar fitness-bedrijf Disq voor stress in huize Van Dijk-Galjaard. “Als het op een ander vlak niet zo fijn gaat, en dit was natuurlijk bedrijfsmatig, dan brengt dat een enorme druk met zich mee. Ook in de thuissituatie. Daar wordt iedereen wel door geraakt,” zegt Wendy die wel met vertrouwen naar de toekomst kijkt.


Het fitnessbedrijf van Wendy van Dijk en haar voormalige zakenpartner Robbert Boekema werd eind vorige maand failliet verklaard na een verschil van inzicht tussen Wendy en haar Robbert. Een aantal rechtszaken verder meent Bram Moszkowicz, die inzage had in alle stukken dat het gelijk aan Wendy’s kant ligt. In Shownieuws zei hij: “Toen ik die stukken las, dacht ik: We hebben hier te maken met een oplichter”, doelend op Boekema.

De ruzie tussen Wendy van Dijk en Robbert Boekema over het fitnessapparaatje Disq dendert nog altijd voort. Het gerucht dat de ruzie zou zijn ontstaan doordat Robbert een affaire met Wendy zou hebben gehad die resulteerde in de tijdelijke scheiding van Wendy en echtgenoot en Talpa-baas Erland Galjaard lijkt in ieder geval mee te spelen. Robbert Boekema: ’Ik wil me daar niet te veel over uitlaten, maar Erland was niet blij met hoe close Wendy en ik waren, dat was wel duidelijk. Mede daardoor is onze band denk ik ook wel veranderd.’

Robbert Boekema staat nu buitenspel bij de exploitatie van het fitnessapparaat Disq nu de rechter bepaald heeft dat zijn voormalig zakenpartner Wendy van Dijk een doorstart mag maken met wat Boekema noemt ‘zijn bedrijf’. ‘Het is bizar, zij wil nu met haar man Erland Galjaard als nieuwe investeerder doorgaan met mijn bedrijf en ik sta buiten de deur. Gelukkig heeft de rechter de beslaglegging (van 433.000 euro, red) op mijn huis door Wendy van tafel geveegd.’

Nadat Wendy van Dijk en Erland Galjaard begin 2019 in een persbericht naar buiten brachten dat hun huwelijk in zwaar weer verkeerde zong onmiddellijk de naam van personal trainer Robbert Boekema rond als echtbreker. Tijdens vergaderingen en promotieactiviteiten rond de Disq zou de vonk tussen de twee zijn overgesprongen, mede omdat de sleet in haar huwelijk zou zijn gekomen in Wendy’s huwelijk met Erland Galjaard. Met zijn charmes zou hij Wendy het hoofd op hol hebben gebracht en de twee zouden verliefd op elkaar zijn geworden.

Hoewel Boekema destijds ontkenden ‘ ik heb géén relatie met Wendy en heb ook géén affaire met haar gehad. Ik ben al twintig jaar dolgelukkig met mijn vrouw Suzanne, met wie ik twee fantastische kinderen heb’ lijkt dat toch een leugentje om bestwil te zijn geweest om Wendy te sparen.Anderhalf jaar ontkent Boekema niet langer dat hij en Wendy een heel hechte band hadden. ’We waren heel close, ja. Sommige mensen vonden daar wat van. Ook omdat dat net samenviel met het moment dat het tussen Wendy en Erland niet zo lekker ging,’ zegt de personal trainer in Weekend.

Net zo min als Boekema nu nog ontkent dat Wendy’s man Erland Galjaard niet echt blij was met die ‘heel hechte band’. ’Ik wil me daar niet te veel over uitlaten, maar Erland was niet blij met hoe close Wendy en ik waren, dat was wel duidelijk. Mede daardoor is onze band denk ik ook wel veranderd.’

Wendy en Erland

Boekema verhaalt in Weekend ook hoe hij in contact kwam met Wendy. ‘Ik trainde een marathongroep, waar Wendy’s broer Mike in zat en zij was mee voor support. Wendy startte het gesprek met: ’Wauw, is DISQ van jou?’ Er was gelijk een soort magische klik tussen ons. Zij wilde heel graag gezondheid promoten in Nederland, toen heb ik voorgesteld samen te gaan werken. DISQ was op dat moment heel groot in New York. Wendy was gelijk overtuigd en helemaal enthousiast. Ze vroeg of ze het gezicht kon worden van mijn concept. ‘Dit gaan we in Nederland doen’, zei ze. Ik gaf wel meteen duidelijk aan: ‘Maar dan gaan we het wel op mijn manier doen’. Oké, dat was een deal.’

Een deal die inmiddels voorbij is. De twee partners en mogelijk geliefden zagen elkaar de afgelopen tijd vooral voor de rechter waarbij het vooral ging om geld. Veel geld, want er zouden miljoenen met DISQ zijn verdiend. Boekema in Weekend: ’We hebben inderdaad uiteindelijk een mega-omzet gedraaid. Ik had alles, maar ik heb nu helemaal niks meer. Ik moet gaan bedenken op welke wijze ik mijn geld nu ga verdienen, maar ik blijf positief en ga van mijn eigen kracht uit. Ik heb DISQ gebracht tot waar ik kon. Laat Wendy vooral met al die mensen haar ding doen, ik hoop voor haar dat het lukt. Alleen nogmaals, zonder mijn fitnessapparaat.’

Boekema zegt ondanks alles niet boos te zijn. ‘Nee, ben je gek. Ik ben niet iemand die met wrok leeft. Het is zonde van mijn energie als ik alleen kijk naar wat ik met heb en wat er mis is gegaan, terwijl ik thuis twee prachtige kindjes heb en Suzanne, mijn mooie lieve vrouw. Ook heb ik onwijs fijne mensen om me heen die in mij geloven. Ik kan nu weer mijn eigen horizon bepalen en dat ga ik met mijn bedrijf DISQ doen door korte workouts te filmen. Bovendien geloof ik in karma.’ () ’Eén ding is zeker… Wendy en Mike (haar broer en manager) gaan probéren te bewerkstelligen dat ik er buiten val. Wendy gaat nu met haar investeerder, haar man Erland Galjaard die dus bij Talpa werkt, een doorstart maken met mijn bedrijf en ik sta buiten de deur. Dat is natuurlijk wel bizar.’

Deze week bepaalde de rechter dat Van Dijks voormalige zakenpartner Boekema een kostbare voorraad fitnessapparatuur moet teruggeven en geen concurrerende activiteiten mag ontwikkelen. Dat blijkt uit een nog niet gepubliceerde uitspraak van de rechtbank Gelderland, die in handen is van RTL Z.

Uit de uitspraak van de kantonrechter blijkt nu dat Galjaard voor onder meer het klantenbestand en het trainingsprogramma 65.000 euro betaalt. En nog eens 335.000 euro voor de resterende voorraad van zo’n 8500 Disqs.

De kantonrechter benadrukte dat dit nog slechts een voorlopig oordeel is. In een bodemprocedure waarin dieper op de zaak kan worden ingegaan, kunnen rechters nog tot een andere conclusie komen.