Eerste bedrijf zet samenwerking met MEILANDJES stop vanwege ‘moslim zijn pinguïns’-uitspraken Erica

0

(Beeld: Coverfoto Erica, de motor achter

De uitspraken van Erica Meiland over moslims in haar biografie Erica, de motor achter de Meilandjes maken dat kaartenuitgever Hallmark de stekker uit de samenwerking met de familie heeft getrokken. In haar boek noemde Erica onder andere moslims met een boerka pinguïns.


Hallmark verkocht Meiland-boeketten en kaarten met uitspraken van de familie, maar daar is nu de gewraakte uitspraken van Erica in haar boek nu een einde gekomen. In haar boek noemde Erica onder andere moslims met een boerka pinguïns. Volgens DeKanttekening.nl hebben meerdere islamitische Instagram-influencers vervolgens contact opgenomen met de Hallmark en hun achterban opgeroepen om het bedrijf te boycotten.

Hallmark zou geantwoord hebben diversiteit te omarmen en de vervolgens de boeketten en kaarten van de Meilandjes uit de verkoop gehaald hebben. “Wij sluiten niemand uit en vinden dat iedereen erbij hoort en ertoe doet. Wanneer een partner met wie wij samenwerken onze visie niet deelt, voelen wij ons genoodzaakt deze producten (…) offline te halen.”


Erica Meiland laat aan Shownieuws weten dat de samenwerking zonder overleg is beëindigd. “Ze zijn even in beraad gegaan en tijdens het beraad hebben ze de collectie offline gehaald. Wordt vervolgd. We leven in een vreemde maatschappij tegenwoordig.”

Erica Meiland zelfverklaarde ex Sander van Betten laat weten dat de Meilandjes in privésfeer nog veel ergere dingen roepen over de islamitische medemens. Van Betten, die claimt een relatie met Erica te hebben gehad, wordt in het boek van Erica een oud opaatje genoemd die viagra gebruikt.

Volgens Sander van Betten zijn de Meilandjes geen moslim-aanhangers en steken ze dat ook niet onder stoelen of banken in de privésfeer. “Aan de eettafel roepen ze dit echt wel”, twittert hij. Hij juicht via Twitter toe dat Hallmark heeft besloten om geen kaarten meer te verkopen met daarop uitspraken van de Meilandjes. “Hallmark doet het goed”, zegt hij. “Hallmark heeft zelfs alle pagina’s verwijderd.”

Volgens hem is ‘de ondergang van de familie Meiland begonnen’. “Terecht! Einde Meilandjes en Chateau Meiland in zicht. Wie van de Drie ook nog stoppen. Ze liegen en bedriegen alles aan elkaar en nu stort alles in.”

LEES OOK: ‘Biografie Erica Meiland gevaarlijker dan Thierry Baudet en Geert Wilders’