BINNENKIJKEN in de villa van tennisster JOHN MCENROE waar hij ruim 3 miljoen minder voor kreeg dan hij wilde maar nog altijd 7 miljoen winst op maakt!

0
Tennislegende John McEnroe kreeg weliswaar ruim drie miljoen dollar minder dan hij wilde, maar met een verkoopsprijs van 11.25 miljoen dollar maakt hij toch nog een winst van zeven miljoen dollar op zijn optrekje op Long Island in de staat New York ligt. Natuurlijk met een eigen tenniscourt in de ruim bemeten tuin. EVEN BINNENKIJKEN BIJ GOOD OLD JOHN?

Het huis van McEnroe in het Amerikaanse Southampton, op Long Island in de staat New York, heeft naast een professioneel tenniscourt natuurlijk ook een zwembad en als bonus een eigen strand. Het huis zelf beschikt over acht slaapkamers en zeven badkamers. Het ging in mei 2015 in de verkoop voor $14.5 miljoen. Een jaar later werd de prijs verlaagd tot $12.5 miljoen en nu is het verkocht voor 11.25 miljoen dollar. In 1999 kocht McEnroe het pand voor 4.2 miljoen dollar.


De intussen 57-jarige Amerikaan en zevenvoudig winnaar van een Grand Slam stopte met proftennis in 1992, maar blijft tot aan de dag van vandaag actief in de ATP Champions Tour – het circuit voor ‘gepensioneerde’ tennissers. ‘Big Mac’ won in zijn tenniscarrière voor twaalf miljoen dollar aan prijzengeld.

Vorig jaar kocht Amerikaanse tennislegende voor ‘slechts’ 21 miljoen dollar een villa op het strand van Malibu. Die villa van 600 vierkante meter heeft vier badkamers. In de villa ook een bibliotheek en een bamboekamer. De master bedroom is te bereiken met een lift.


John McEnroe kwam recentelijk in het nieuws toen hij zei dat Serena Williams er in het mannentennis niet aan te pas zou komen. “Ik wist niet dat het zo’n commotie zou veroorzaken”, zei hij voor de start van Wimbledon, waar hij ook aangaf achter zijn standpunt te blijven staan. “Er is een niveauverschil tussen het mannen- en het vrouwentennis. Dat is toch niet wereldschokkend? Maar ik had het beter niet gezegd. Ik wist niet dat het zo veel ophef zou veroorzaken. Het is toch appels met peren vergelijken. Serena is een fantastische speelster. Zonder haar zou het Amerikaanse tennis nog meer in de problemen zitten.”