DANNY DE MUNK ontkent alles, maar…: ‘Als iemand meent dat ik hem of haar onjuist heb behandeld, dan hoop ik dat diegene melding doet bij de juiste instanties’

0

Danny de Munck ontkent alles! Ook het verhaal dat hij, zelf 37 jaar, een 21-jarige vrouw meegelokt zou hebben naar het Amsterdamse Bos en haar gedwongen zou hebben seks te hebben met hem, zijn zwager en een vriend. Naar de rechter stapt Danny vooralsnog niet na alle aantijgingen aan zijn adres.  Hij zegt: “Als iemand meent dat ik hem of haar onjuist heb behandeld, dan hoop ik dat diegene melding doet bij de juiste instanties, zodat dit op professionele wijze onderzocht kan worden.”

LEES OOK: ‘DANNY DE MUNK dwingt 21-jarige vrouw tot seks in het bos met hem, zwager en vriend’


Danny de Munk ontkent de beschuldigingen aan zijn adres die zijn gemaakt in een video van vlogger Yvonne Coldeweijer. De 52-jarige zanger zegt, na vier dagen, in een verklaring ‘zeer ontdaan’ te zijn door de beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag. “Ik ontken pertinent de beschuldigingen uit de video”, aldus De Munk.

De Munk wordt in de video beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag drugsgebruik. De kinderen van de zanger ontvangen volgens hem inmiddels beledigingen en ‘ernstige verwensingen’. “De MeToo-beschuldiging vind ik vreselijk. Daar herken ik mij absoluut niet in. Als iemand meent dat ik hem of haar onjuist heb behandeld, dan hoop ik dat diegene melding doet bij de juiste instanties, zodat dit op professionele wijze onderzocht kan worden.


Danny de Munk heeft vandaag een verklaring uitgegeven. “Een week geleden meldde ik dat ik niets te vrezen had van juicechannels omdat ik niets te verbergen heb. Achter die woorden sta ik nog steeds”, valt te lezen. Ook te lezen is dat hij alles ontkent.  “Ik ontken pertinent de beschuldigingen uit de video. Ik zit inmiddels veertig jaar in het vak en sta bekend als een perfectionist en een professional. Het doet mij dan ook heel veel pijn dat deze beschuldigingen worden geuit, vooral omdat dit zijn weerslag heeft op mijn hele gezin en familie. Zo ontvangen mijn kinderen inmiddels beledigingen en ernstige verwensingen.”

Gaat Danny, nu hij zegt dat alles wat geschreven is  niet waar is,  juridische stappen ondernemen? Niet direct. Danny en zijn advocaat bekijken momenteel of het nemen van juridische stappen ‘zinvol en wenselijk is’. “,De beschuldigingen zijn door een juicechannel zonder inachtneming van de primaire journalistieke beginselen gedeeld. Er is geen (nader) onderzoek gedaan en er heeft geen hoor- en wederhoor plaatsgevonden”, aldus zijn advocaat Annemiek van Spanje. Zij werkt voor het advocatenkantoor Kasem & De Vries van Royce de Vries, de zoon van Peter R. de Vries. Royce stond eerder, weinig succesvol o.a. RTL Boulevard-presentatrice Bridget Maasland bij.

“Gelet op de ernst van de beschuldigingen en de impact op het privé- en gezinsleven van cliënt, hadden de beschuldigingen voorafgaand aan publicatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid moeten worden onderzocht. Dat is niet gebeurd”, vervolgt Van Spanje. “Dat neemt niet weg dat cliënt uiteraard zijn volledige medewerking zal verlenen aan een onafhankelijk onderzoek.”

Dat onderzoek komt er ook. Stage Entertainment liet vrijdag weten naar aanleiding van de geruchten onderzoek te doen naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag door De Munk. Het entertainmentbedrijf heeft kennisgenomen van deze beschuldigingen en gaat deze onderzoeken. Danny zegt gewoon aan het werk te blijven.