BIZAR: Frank Masmeijer komt (met enkelband) vrij en trekt in bij zijn ex Sandra

0

Beeld: SBS6

Wat een bloemetje al niet kan doen…. Voormalig televisiepresentator Frank Masmeijer die in België negen jaar kreeg voor het smokkelen van 4675 cocaïne stuurde afgelopen december vanuit zijn cel in de gevangenis van Beveren zijn ex-vrouw Sandra Birsak bloemen voor hun 30-jarig ’trouwjubileum’. En dat bosje betaalt zich terug! Volgens Sandra mag Frank dit jaar de gevangenis al verlaten en zijn straf verder thuis uitzitten met een enkelband. Omdat Masmeijer geen huis heeft mag hij bij haar in Antwerpen intrekken.


Update – Frank Masmeijer vindt liefde van zijn leven in zijn Belgische cel

De 58-jarige Masmeijer werd juni vorig jaar veroordeeld tot negen jaar cel vanwege betrokkenheid bij drugssmokkel. Hij zit, met voorarrest, nu al ruim een jaar in de gevangenis in België. Het Belgische Hof van Beroep besloot vorig jaar in hoger beroep dat Masmeijer een jaar langer de cel in moest dan een eerdere veroordeling, omdat de rechter stelde  dat Masmeijer een grotere rol had tijdens de drugssmokkel dan hij zelf stelde. Ook werd de voormalig presentator veroordeeld voor valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie en blijkt hij ook nog eens  32.000 euro van iemand afhandig te hebben gemaakt, door de pincode van die persoon te ontfutselen. Pas na vier jaar glashard ontkennen gaf Masmeijer eind vorig jaar eindelijk toe iets mee te maken te hebben met de drugssmokkel.

Als Masmeijer, zoals zijn ex Sandra nu beweert, dit jaar met enkelband vrijkomt maakt hij gebruik van van de in België bestaande regeling dat een gedetineerde die is  veroordeeld tot een gevangenisstraf van meer dan drie jaar (of tot verschillende gevangenisstraffen die samen meer dan drie jaar bedragen), de strafuitvoeringsrechtbank kan vragen elektronisch toezicht toe te kennen. Maar aan dat elektronisch toezicht is wel de voorwaarde verbonden dat de gedetineerde een adres in België heeft waar hij dat toezicht kan ondergaan.


En daar school een probleem, want Frank heeft al jaren geen onderkomen meer bij onze zuiderburen. In Nederland woonde hij de afgelopen jaren bij zijn oude moeder in Soest, maar met enkelband mag hij de grens niet over. Dus streek Sandra  andermaal over haar hart en komt ex Frank met enkelband weer bij haar wonen. ‘Ik denk dat het in februari of maart zover zal zijn. Tja, het is toch niet heel raar dat ik Frank help? Hij is de vader van mijn kinderen en zoals ik eerder al eens heb gezegd hou ik nog steeds van hem.’ Hoe warm die laatste woorden ook mogen klinken, een liefdesverzoening tussen Sandra en Frank zit er helaas niet in. ‘Nee, ik wil hem niet terug, dat ligt achter mij. Ik hou niet meer op die manier van hem.’

Masmeijer en Sandra scheidden in 2017 na een huwelijk van 27 jaar, maar zij bleef hem na zijn arrestatie trouw in de gevangenis bezoeken. Eerst in Antwerpen en nu in Beveren. Ook toen zij vorig jaar een relatie kreeg met nieuwe liefde Peter Roel bleef zij dat doen. Maar die liefde is inmiddels al weer voorbij. ‘Ik ben op dit moment vrijgezel,’ bevestigde Sandra aan Story. ‘Ik moet je ook zeggen dat het niet makkelijk is om een leuke man te vinden. Ik ben niet iemand die op een datingsite gaat, of zoiets. Ik wil spontaan iemand tegenkomen. En omdat ik behoorlijk druk ben met werken, blijven er maar weinig gelegenheden over om iemand te ontmoeten. Maar ik ben nu ook gelukkig met mijn dochters Michelle en Charlotte om me heen, hoor. Heel gelukkig zelfs.’

En van al dat geluk gaat ex Frans Masmeijer dus binnenkort weer meegenieten…