Pagina titel ...

Frank Masmeijer vindt liefde van zijn leven in zijn Belgische cel

0


Beeld: SBS6

Hij kende haar al uit de kroeg. Zij schreef hem een brief die hij ontving in zijn Belgische cel. En toen gingen ze bellen. En nu hebben Frank Masmeijer en Anita Oostingh een heuse relatie.

Frank Masmeijer heeft al anderhalf jaar lang een relatie met de Amsterdamse Anita Oostingh. Een liefde die opbloeide terwijl ze elkaar nooit gezien hadden. “Ik ben happy en super verliefd”, zegt Frank vandaag in weekblad Privé. “Ik heb sinds juni 2019 veel contact met Anita. Zij is sindsdien regelmatig bij me op bezoek geweest. Natuurlijk is dat gek, op die plek en onder die omstandigheden. Daarom ben ik zo blij dat we elkaar nu ook een paar keer buiten de gevangenis hebben kunnen zien. Het was gewoon een ingeving vorig jaar, toen ik in de cel zat: ’Laat ik Anita eens bellen.’ En nu hebben we echt een relatie!”

Frank en Anita kenden elkaar uit de Amsterdamse wijk Buitenveldert, waar zij als bloemenvrouw haar geld verdiende, maar waar ook het Amsterdamse stamcafé ligt dat door Frank werd gefrequenteerd als hij op proefverlof was.Anita Oostingh (foto: linkedin)

Niet veel mensen waren tot vandaag op de hoogte van de liefde tussen Frank en Anita. Nu die vandaag wereldkundig is gemaakt verwacht Anita wel de nodige vragen uit haar omgeving. In Privé zegt Anita Oostingh: “Oh ja, natuurlijk. Praten doen mensen toch wel. Hij belt me een paar keer per dag, hij mag bellen zo veel en zo vaak hij wil. Hij heeft nog steeds verschrikkelijk veel humor en ik vind hem een heerlijke man die heel erg sociaal is, goed is voor zijn kinderen en zijn moeder. Eigenlijk vind ik hem alleen maar knapper geworden sinds ik hem vroeger wel eens in het café zag, hij is door alles wel een paar kilo afgevallen!”

Over een paar maanden hopen Frank en Anita dat ze elkaar veel vaker kunnen zien, want Masmeijer komt nog dit jaar op vrije voeten gebruikmakend van de in België bestaande regeling dat een gedetineerde die is veroordeeld tot een gevangenisstraf van meer dan drie jaar, de strafuitvoeringsrechtbank kan vragen elektronisch toezicht toe te kennen. Maar aan dat elektronisch toezicht is wel de voorwaarde verbonden dat de gedetineerde een adres in België heeft waar hij dat toezicht kan ondergaan.

Masmeijer werd juni vorig jaar veroordeeld tot negen jaar cel vanwege betrokkenheid bij grootschalige drugssmokkel. Hij zit, met voorarrest, nu al ruim een jaar in de gevangenis in België. Het Belgische Hof van Beroep besloot vorig jaar in hoger beroep dat Masmeijer een jaar langer de cel in moest dan een eerdere veroordeling, omdat de rechter stelde  dat Masmeijer een grotere rol had tijdens de drugssmokkel dan hij zelf stelde. Ook werd de voormalig presentator veroordeeld voor valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie en blijkt hij ook nog eens  32.000 euro van iemand afhandig te hebben gemaakt, door de pincode van die persoon te ontfutselen. Pas na vier jaar glashard ontkennen gaf Masmeijer eind vorig jaar eindelijk toe iets mee te maken te hebben met de drugssmokkel.