Dit is ANITA OOSTINGH, de vriendin van FRANK MASMEIJER die zijn gratieverzoek schreef

0

Hij kende haar al uit de kroeg. Zij schreef hem een brief die hij ontving in zijn Belgische cel. En toen gingen ze bellen. En nu hebben Frank Masmeijer en Anita Oostingh een heuse relatie. Zij was het ook die een half jaar geleden een vijftig pagina’s tellend gratieverzoek bij justitie indiende dat maakte dat haar Frank nu op vrije voeten is.

De vriendin van Masmeijer, Anita, diende het gratieverzoek met vijftig pagina’s onderbouwing in december in dat vorige maand tot zijn vrijlating uit de gevangenis van Nieuwegein leidde. Frank Masmeijer heeft al bijna drie en een anderhalf jaar lang een relatie met de Amsterdamse Anita Oostingh. Een liefde die opbloeide terwijl ze elkaar nooit gezien hadden. “Ik ben happy en super verliefd”, vertelde Frank in september 2020 in weekblad Privé. “Ik heb sinds juni 2019 veel contact met Anita. Zij is sindsdien regelmatig bij me op bezoek geweest. Natuurlijk is dat gek, op die plek en onder die omstandigheden. Daarom ben ik zo blij dat we elkaar nu ook een paar keer buiten de gevangenis hebben kunnen zien. Het was gewoon een ingeving vorig jaar, toen ik in de cel zat: ’Laat ik Anita eens bellen.’ En nu hebben we echt een relatie!”


Frank en Anita kenden elkaar uit de Amsterdamse wijk Buitenveldert, waar zij als bloemenvrouw haar geld verdiende, maar waar ook het Amsterdamse stamcafé ligt dat door Frank werd gefrequenteerd als hij op proefverlof was.

Anita Oostingh (foto: linkedin)


In diezelfde Privé zei Anita Oostingh: “Oh ja, natuurlijk. Praten doen mensen toch wel. Hij belt me een paar keer per dag, hij mag bellen zo veel en zo vaak hij wil. Hij heeft nog steeds verschrikkelijk veel humor en ik vind hem een heerlijke man die heel erg sociaal is, goed is voor zijn kinderen en zijn moeder. Eigenlijk vind ik hem alleen maar knapper geworden sinds ik hem vroeger wel eens in het café zag, hij is door alles wel een paar kilo afgevallen!”

Anita Oostingh paktje het gratieverzoek grondig aan. Volgens de Belgische advocaat Kris Vincke is Masmeijer in België veroordeeld op basis van rammelend bewijs. Dat schrijft hij in een bijlage bij het gratieverzoek dat Masmeijer begint met de woorden: „Ik ben Frank Masmeijer en ik ben op grond van vermoedens veroordeeld tot negen jaar.” Mogelijk heeft dit een rol gespeeld in de gratieverlening.

Volgens Vincke berust de veroordeling van de voormalige tv-ster vooral op verklaringen van medeverdachten, die er alle belang bij hadden om hun eigen rol te verkleinen. Masmeijer zou wel een ontmoeting hebben geregeld met een paar mensen, maar niet hebben geweten van de drugstransactie. Masmeijer zelf wijst in zijn verzoek bovendien op het feit dat hij in detentie ernstig is mishandeld.