‘Die jongen is gewoon gebruikt om haar zwanger te maken’ – Heeft Maxime Meiland hele verhaal over vader van Claire (4) bij elkaar verzonnen?

0

Loog Maxime Meiland over vader van kleine Claire (4)? Is het verhaal dat de man haar liet zitten nadat zij zwanger bleek en dat hij niets te maken wil hebben met kleine Claire door Maxime uit de duim gezogen? “Ja, zegt een destijds direct betrokkene. “Maxime wilde graag zwanger worden, maar niet van een donor of via zo’n bureau of spermabank. Dus verleidde Maxime een knappe jongen, ging met hem naar bed, zonder voorbehoedsmiddelen te gebruiken, en raakte op die manier in verwachting. Geen ex, geen verlating en geen weigering van contact dus.”

“De direct betrokkene is Daan de Mooij, een van de twee exen van Martien Meiland die ook in zijn biografie Van burgemeesterszoon tot kasteelheer voorkomen. Daan zegt dat hij de zwangerschap van Maxime van dichtbij meegemaakt heeft, en dat het volgens hem héél anders gegaan is dan Maxime vertelt. Zo vertelde t in Story dat Martien’s reactie op de zwangerschap niet zo gezellig verliep als de familie deed blijken. “Ik heb dat van dichtbij meegemaakt. En geloof me: dat is niet zo gegaan als de familie in de media beweert. Ik was erbij toen Maxime aan Martien vertelde dat ze in verwachting was. Dat zorgde voor een enorme woedeaanval van Martien.”


En daar blijft het niet bij, want deze Daan beweert  ook dat het hele verhaal dat Maxime vertelt over de vader van Claire niet klopt. “Dat is een leugen. Maxime wilde graag zwanger worden, maar niet van een donor of via zo’n bureau of spermabank. Dus verleidde Maxime een knappe jongen, ging met hem naar bed, zonder voorbehoedsmiddelen te gebruiken, en raakte op die manier in verwachting,” vertelt Daan.

Geen ex, geen verlating en geen weigering van contact dus, volgens Daan. Hij heeft dan ook geen goed woord over voor Maxime. “Die jongen is gewoon gebruikt om haar zwanger te maken. Ik weet ook wie die jongen is. Dat hij geen contact met zijn dochter wil, is niet waar.”


Het verhaal van Martien Meilands ex Daan staat haaks op wat Maxime in de media en nu in het boek van haar vader vertelt. Dat komt er op neer dat drie jaar geleden Maxime in ging op de avances van een leuke jongen, die ze al kende van vroeger omdat ze uit hetzelfde Zuid-Hollandse dorp komen. Het resulteerde in een romantische nacht met grote gevolgen, want Maxime bleek in verwachting. De zwangerschap, zo vertelde Maxime, bleek het einde van de romantiek, want een baby bleek niet in de toekomstplannen van de man te passen. Hij zag zichzelf, als begin twintiger, niet als vader. Van de ene op de andere dag stond Maxime er alleen voor.

Toen Claire twee jaar was, was de vader nog altijd uit beeld, vertelde Maxime precies een jaar geleden. “Ja. Kijk, Claire kwam eigenlijk heel onverwacht. Ik was 21 en ze kwam als  een verrassing. Mijn ex heeft toen gezegd dat hij het niet zag zitten om pappa te worden, hij was er niet klaar voor. Ik heb nog steeds geen contact met hem.” () “Eigenlijk is het contact nihil sinds hij heeft besloten dat hij geen vader voor de baby wilde zijn. Ik heb echt al een hele tijd niks van hem vernomen.”

Maxime vertelde een jaar gelen ook dat ze via een omweg indirect dingen over hem te horen krijgt. “Ik heb wel contact met zijn vader, dus de opa van Claire. Van hem krijg ik het gevoel dat ik er voorlopig ook niet op hoef te rekenen dat Claires vader nog naar zijn dochtertje komt omkijken. En ik weet ook niet zo goed of ik daar nog wel zo happy mee ben, als hij over een tijd toch nog komt aankakken. Dat is ook niet wat ik wil.”

Wie spreekt nu de waarheid? Daan of Maxime?

Maxime over Leroy’s grote angst: ‘Hij is bang dat biologische vader kleine Claire bij ons weghaalt’