Maxime over Leroy’s grote angst: ‘Hij is bang dat biologische vader kleine Claire bij ons weghaalt’

0

Leroy Molkenboer (30), de vriend van Maxime Meiland en de vader van baby Vivé is bang dat Jaap, de biologische vader van Maxime’s eerste kindje Claire, zijn dochter zal opeisen. Sinds Leroy in het leven van Maxime is gekomen laat Jaap namelijk ook weer van zich horen. Maxime Meiland: “Elke keer dat Jaap appt, staan de tranen bij Leroy in de ogen. Hij is bang dat als Jaap eenmaal weer in beeld komt, Claire bij ons wordt weggehaald.”

Maxime Meilands ex Jaap, de vader van haar dochtertje Claire, speelde geen enkele rol bij de opvoeding van kleine Claire, maar sinds Maxime een relatie heeft met cameraman Leroy Molkenboer laat hij weer van zich horen. Vorig jaar vertelde Maxime al dat ze een beetje radeloos was toen Jaap na jaren opeens een appje stuurde. “Hij heeft een tijdje geleden contact met me gezocht, maar ik vind dat heel moeilijk.”


Maxime heeft er ook nooit een geheim van gemaakt dat ex Jaap geen rol speelt in het leven van dochtertje Claire. Jaap vond toen Maxime zwanger van hem was namelijk dat de toen 21-jarige Maxime het kindje maar moest laten weghalen. Maar sinds de komst van Leroy in het leven van Maxime zoekt Jaap dus weer contact met Maxime. En daar heeft Maxime het moeilijk mee. “Hij appt sinds kort weleens, maar dan denk ik vaak: nu even niet,” vertelt Maxime in C&, het blad van Chantal Janzen.

Volgens Maxime heeft het alles met jaloezie van Jaaps kant te maken. Ze vertelt: “Ik vind het zo zielig voor Leroy, want elke keer dat Jaap appt, staan de tranen bij Leroy in de ogen. Hij is bang dat als Jaap eenmaal weer in beeld komt, Claire bij ons wordt weggehaald.”


Voor Maxime is het een lastige situatie, want ze wil Claire ook niet haar vader ontnemen, maar ze vertelde al eerder dat ze het vreemd vond dat Jaap plotseling weer contact met haar zocht. “Eigenlijk is het contact nul sinds hij heeft besloten dat hij geen vader voor de baby wilde zijn. Ik heb echt al een hele tijd niks van hem vernomen.”

Dat het zo zou lopen, had Maxime destijds nooit verwacht. “Een stukje meer interesse had best gemogen. Ik had het niet van hem verwacht, dat hij me zo zou laten zitten. Ik ken hem al vrij lang, want hij komt uit hetzelfde dorp als ik, Sassenheim.”

Wel vertelde ze af en toe nog wat van de opa van Claire te horen. “Ik heb wel contact met zijn vader. Van hem krijg ik het gevoel dat ik er voorlopig ook niet op hoef te rekenen dat Claires vader nog naar zijn dochtertje omkijkt. En ik weet ook niet zo goed of ik daar nog wel zo happy mee ben, als hij over een tijd toch nog komt aankakken. Dat is ook niet wat ik wil.”

En dat laatste is nu dus gebeurd…

Met een compleet nieuwe look kondigt Maxima haar interview in &C aan op haar Instagram