Zijn er nog wel BN’ers die in de jury willen? DE VLOEK VAN THE VOICE

0

De huidige jury van het nu van de buis gehaalde The Voice

Mocht de The Voice ooit terugkeren op televisie dan moet er eerst gezocht worden na een compleet nieuwe jury. Na Glennis Grace, geweld in een supermarkt, Albi B., grensoverschrijdend gedrag, Anouk ‘ik ben er klaar mee’ zit nu ook Waylon op een schopstoel nu hij bekend heeft zijn vriendin Bibi te hebben bedrogen toen zij zwanger was. Maar wie wil er nog in de jury van The Voice nu men in Hilversum al spreekt van de vloek van The Voice?


Draaien Al B., Anouk, Glennis Grace of Waylon ooit nog op tv hun stoel om in The Voice? Of drukt RTL’s programmadirecteur Peter van de Vorst op de grote, rode knop en laat hij de karakteristieke stoelen gemaakt van rood leer en bevestigd aan een speciale draaischijf nog een keer voor het viertal draaien, maar stoppen richting uitgang studio? Zelfs als The Voice terug zou keren op televisie lijkt het onwaarschijnlijk dat de vier huidige juryleden terugkeren.

Ali B zag het aan de vooravond van seizoen 12 van The Voice nog zo optimistisch in: “Eindelijk een seizoen zonder ruzie!”. Zanger Jan Smit was vervangen door zangeres Glennis Grace. Al B. zat het helemaal zitten met Glennis, Waylon en Anouk als medejuryleden. Volgens Ali B. was de vibe onderling gewoon ontzettend goed en kon iedereen goed uitdelen, maar ook incasseren. Maar het 12de seizoen van The Voice zal niet langer duren dan twee weken.


1.6 Miljoen kijkers zien de seizoensopening op vrijdag 7 januari. Glennis Grace maakt haar debuut als jurylid. Vijf dagen later krijgt RTL’s-programmadirecteur Peter van der Vorst een mail van Tim Hofman van het BNNVARA-programma BOOS, In de mail rept Hofman van seksueel overschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom The Voice. De tweede blind auditions haalt het scherm nog naar dan is het over. RTL stopt voorlopig met het uitzenden van The Voice of Holland. ‘De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL,” luidt het commentaar van de zender en producent ITV. Jurylid Anouk zegt per direct te stoppen als coach. Ze noemt The Voice ‘een corrupte bende’.

En dan moet de uitzending van Hofmans BOOS over The Voice nog komen. In de uitzending van BOOS, inmiddels meer dan 5 miljoen keer op internet bekeken, vertelden tientallen vrouwen over het grEnsoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice. Zo wordt jurylid Ali B er van beschuldigd meerdere vrouwen te hebben gedwongen tot seks. In de uitzending wordt een van de vrouwen geïnterviewd vlak voor en na het doen van aangifte tegen Ali B wegens verkrachting. RTL schort de samenwerking met de ontkennende Ali B. op. Van het viertal juryleden waarmee The Voice startte zijn er dan nog twee over.

Net geen maand na het (tijdelijk?) stoppen van seizoen 12 van The Voice wordt Glennis Grace op 12 februari met haar zoon en een aantal van haar vrienden gearresteerd voor bedreiging, vernieling en geweldpleging in een Jumbo-vestiging in de Amsterdamse Jordaan. Glennis gaat verhaal omdat haar zoon Anthony hardhandig de winkel zou zijn uitgestuurd vanwege het schenden van een rookverbod. Moeder en zoon zitten drie dagen achter de tralies en moeten in oktober voor de rechter verschijnen.

Jurylid nummer 4, Waylon, heeft dan al in tranen aan tafel bij Beau over de misstanden bij The Voice gezegd: ‘Misschien ben ik gewoon een naïeve lul geweest’. Waylon zegt zichzelf vooral kwalijk te nemen dat hij nooit iets gemerkt van de dingen die achter de schermen gebeurden. “Als het dus blijkbaar zo aan de oppervlakte heeft gelegen, en ik heb dat gewoon niet ervaren. Misschien betekent dat gewoon dat ik een naïeve lul ben en daar gewoon lekker m’n werk kom doen.’’
Desondanks zou Waylon, al zes seizoenen een van de coaches, zou graag zien dat ‘The Voice of Holland’ op termijn terugkeert op televisie. “Ik heb werkelijk geen idee wat ze met The Voice van plan zijn. Ik hoop dat het terugkomt. Ik hoop ook dat ik dan weer in die stoel zit. Al is het maar voor het gevoel om het nog een keer af te maken,” zegt hij midden juni in het NPO Radio 1-programma ‘Onze man in Deventer’ met Özcan Akyol.

Dagen later blijkt de zanger ook niet helemaal brandschoon. Na geruchten op internet dat hij zijn vriendin Bibi tijdens haar zwangerschap bedrogen heeft komt de zanger zelf met een statement. Waylon geeft toe dat hij tijdens de zwangerschap van zijn vriendin Bibi Breijman is vreemdgegaan. “Ik ben een lul! Het spijt me Biebs. ❤️”. “Ik kan nu niks zeggen waardoor dit lichter wordt voor Bibi. Het enige wat ik kan zeggen tegen mezelf is dat ik hulp moet zoeken voor de demonen in mijn hoofd. Wat ik heb gedaan is onvergeeflijk en ik verwacht dus ook niet dat Bibi me zomaar vergeeft.” Waylon en Bibi verwelkomden eind vorige maand hun tweede kind, zoon Chester. Dochter Teddy werd in november 2018 geboren. Of er voor Waylon nu het bedriegen van zijn zwangere Bibi nog een stoel zou zijn bij The Voice lijkt onwaarschijnlijk.Bij een eventuele terugkeer van het programma zou RTL dus op zoek moeten naar een compleet nieuwe jury nu Ali B., Anouk, Glennis en Waylon zich uit de markt geprijsd hebben. Vraag is alleen of er nog liefhebbers zijn voor het plaatsnemen in een jurystoel bij The Voice. De plek waar tot begin dit jaar om gevochten werd lijkt inmiddels vervloekt.