Borsato’s advocaat Knoops: ’Voor iedereen die het niet begrijpt: natuurlijk ontkent Marco beschuldigingen’

0

(Beeld: RTL)

De advocaten van Marco Borsato zijn woest op collega mr. Clarice Stenger. Die zei donderdagavond  in het programma Beau over het statement dat de advocaten van de zanger dat zij het Openbaar Ministerie te vragen een onderzoek in te stellen naar de oorsprong van de geruchten van mogelijk grensoverschrijdend gedrag door de zanger: “Er staat bijvoorbeeld niet in: ‘ik ontken de aantijgingen’.” Marco’s advocaten: Carry en Geert-Jan Knoops: “En voor een ieder die het bericht nog steeds niet begrijpt..: dhr. Borsato ontkent dus de insinuaties”.


LEES OOK: MARCO BORSATO: ‘Moet ik dan een 13-jarig meisje beschuldigen dat zij in haar dagboek haar fantasieën opgeschreven heeft?’

Volgens Carry Knoops, die samen met haar man prof. dr. mr. Geert-Jan Knoops het advocatenduo van Marco Borsato vormt, is het ’voor een goed lezer evident’ dat iemand die onderzoek laat doen naar ’roddel’ en ’insinuaties’ deze nadrukkelijk ontkent. De twee raadslieden van de zanger reageren tegenover De Telegraaf daarmee op uitlatingen die strafrechtadvocate mr. Clarice Stenger donderdagavond op televisie deed in het programma Beau. Geert-Jan Knoops tegen de krant: “n onze praktijk hebben wij nog niet eerder meegemaakt dat iemand die ’schuldig’ zou zijn zelf om een onderzoek door het Openbaar Ministerie verzoekt.”


“Ik heb het denk ik twintig keer gelezen en hoe vaker ik het lees hoe minder duidelijk ik het vind worden. Het roept meer vragen op dan het antwoorden geeft”, aldus advocaat Stenger bij BVeau. Volgens haar gaat het dan niet om wat er wel in de verklaring staat maar vooral wat er niet in staat. “Er staat bijvoorbeeld niet in: ‘ik ontken de aantijgingen’.”

Stenger meent dat je normaal gesproken aangifte zou doen van smaad en laster als er foutieve berichten over je worden verspreid. Of Borsato dat heeft gedaan, weet ze niet. “Onder dit statement kan hij onschuldig zijn maar ook schuldig zijn, alles past hier onder. Het is zo verschrikkelijk onduidelijk.”

Stenger zei bij Beau ook dat de advocaten van Borsato het misschien bewust vaag hebben gehouden zonder ontkenning omdat er bijvoorbeeld nog geen strategie is uitgestippeld. “Maar de andere kant roept het heel veel vragen op en kan je je afvragen of het wel een handig statement is. Want die olievlek, waar iedereen het de hele tijd over heeft , die spreidt zich langzaam uit. Dit is gewoon een vlek waar ze inwrijven.”

Knoops’ Advocaten maakte eerder donderdagavond bekend dat ze het Openbaar Ministerie hebben gevraagd een onderzoek in te stellen naar de oorsprong van de geruchten van mogelijk grensoverschrijdend gedrag door de zanger. Omdat de geruchten blijven aanhouden en dat schadelijk is voor zijn „persoonlijke integriteit en reputatie”, zo stellen de advocaten. Geert-Jan voegt daar aan toe: „En voor een ieder die het bericht nog steeds niet begrijpt..: dhr. Borsato ontkent dus de insinuaties”.

Imagodeskundige Zabeth van Veen zegt tegen het AD dat Marco Borsato er goed aan heeft gedaan te vragen om een justitieel onderzoek naar de bron van de insinuaties over grensoverschrijdend seksueel gedrag met minderjarige meisjes., maar dat hij wel te lang gezwegen heeft. ‘Het credo ‘stilzitten als je geschoren wordt’ werkt niet meer in dit internettijdperk. Borsato komt weliswaar met een plan naar buiten en reageert bij monde van een advocaat – bij zulke beschuldigingen moet je inderdaad heel zorgvuldig reageren – maar in het statement staat niet dat hij het niet gedaan heeft. Dat is wel een beetje een zwaktebod.’’