ZIEN! De ontroerende ode van André Van Duin aan zijn overleden echtgenoot Martin Elferink

0

Het optreden van André van Duin met Danny Vera in Matthijs gaat door ontroerde de kijkers. De liefdevolle ode van Van Duin aan zijn overleden echtgenoot Martin Elferink en hun leven samen, geschreven door Danny Vera, deed bij menigeen een traantje wegpinken. Bij Op1-presentatrice Carrie ten Napel liepen de tranen over de wangen, zo laat ze weten. En zij was niet de die het niet door hield, zo blijkt uit de talloze reacties op social media.

Het initiatief van het lied komt van Danny Vera. Toen hij de muziek schreef dacht hij onmiddellijk aan André van Duin om het te zingen. Hij benaderde de zanger die de tekst schreef: een persoonlijk verhaal over liefde, gemis en afscheid. De opbrengsten van Voor altijd gaan naar het KWF Kankerbestrijding.


Martin Elferink,overleed 13 januari 2020 op 55-jarige leeftijd aan botkanker. “De strijd tegen de vreselijke ziekte kanker heeft Martin verloren, maar onze liefde voor elkaar is onoverwinnelijk’’, stelde André van Duin in een verklaring. Dat zijn echtgenoot ziek was, kwam zomer 2020 aan het licht toen Martin spontaan zijn sleutelbeen brak. Elferink overleed volgens Van Duin ‘na een kort en slopend ziekbed’.