ZIEN! Broodmager, maar drie door lava op La Palma omsingelde honden gered

0

De drie honden die gevangene zaten op La Palma in een door lava overstroomd gebied zijn gered. Ze zijn broodmager, maar maken een levendige, opgewekte indruk terwijl ze te eten en te drinken krijgen.

Volgens de Spaanse nieuwssite jara y sedal zijn het jachthonden en zijn ze gered door jagers, vrienden van de eigenaar die ook jager is. De redders blijven anoniem, omdat het streng verboden was het door lava overstroomde gebied binnen te gaan. Wie dat wel doet riskeert hoge boetes.


De 70-jarige eigenaar was op 19 september aan het jagen toen de Cumbre Vieja-vulkaan plotseling uitbarstte. De honden sloegen op de vlucht en raakten door lava ingesloten. Omdat de lava lang heet blijft, kon de honden niet gered worden en werden de honden ze door de lucht van water en voedsel voorzien. Er werd aan een plan gewerkt om ze in netten te lokken die met een drone naar de bewoonde wereld zouden worden gevlogen.

Afgelopen zondag zou de lava voldoende afgekoeld zijn geweest om de honden via de grond te redden. De redders lieten een spandoek achter met de mededeling dat de honden veilig waren en dat het “A-Team” daarvoor verantwoordelijk was.