ZIELIG! – Sylvie Meis (42): ‘Ik ben door RTL gedumpt omdat ik te oud ben’

0

Het zit Sylvie Meis nog altijd dwars dat ze drie jaar geleden door het Duitse RTL na zeven jaar Lets Dance te hebben gepresenteerd van het scherm werd gehaald met als reden dat ze de Duitse taal onvoldoende beheerste. Inmiddels weet ze de ware reden waarom ze uit beeld verdween. En die reden was haar leeftijd! ‘Het is echt geen cliché dat je als vrouw 40 wordt je ijskoud wordt ingewisseld. Dat is gewoon de realiteit.’

Dat Sylvie Meis (42) na zeven seizoenen plotsklaps niet meer welkom was als presentatrice bij Let’s Dance en ze vervangen werd door Victoria Swarovski, de 15 jaar jongere erfgename van het gelijknamige  voor haar als een schok. De door de zender opgegeven reden van het vervangen van Meis – de oorzaak van de breuk zou te maken hebben met haar siechte uitspraak van het Duits- vond Sylvie maar moeilijk te geloven.


Destijds zei ze: ‘Ik woon hier al tien jaar, maar nog steeds zijn er na een uitzending mensen die zich op sociale media uitlaten over mijn accent. Ik had nooit gedacht dat mijn beheersing van de Duitse taal reden zou worden voor een breuk met RTL. RTL vertelde mij dat mijn Duits voor hen niet goed genoeg was om door te gaan. Ik heb altijd gehouden van die show. Ik heb Let’s Dance jarenlang met veel plezier gedaan en ik zag het team zo langzamerhand als mijn familie. Het is verdrietig dat het allemaal voorbij is.’

Maar nu, bijna drie jaar nadat ze aan de kant werd gezet, werd Sylvie beter. Niet haar Duits, maar haar leeftijd was de reden voor haar ontslag. Of zoals Sylvie recent in een Duitse YouTube- show vertelde: ‘Het is echt geen cliché dat je. als je als vrouw 40 wordt. ijskoud wordt ingewisseld. Dat is gewoon de realiteit.’


Meis stelde in de show op Yout tube ook dat mannen in onze samenleving veel langer kansen krijgen en beter worden betaald voor hetzelfde werk dan vrouwen. ’Daardoor zullen altijd dezelfde oude mannen op tv te zien zijn en bijna alleen jonge vrouwen.’

In de show benadrukte Sylvie ook nog maar eens dat ze volgende maand niet Niclas Castello gaat trouwen vanwege het geld dat hij op zijn bankrekening heeft staan. Geagiteerd citeert Sylvie verhalen die in de media verschijnen zodra ze een nieuwe man aan haar arm heeft: “Is hij goed genoeg? Nee, hij is niet goed genoeg. O ja, hij is zeker miljonair, ze doet het vanwege het geld.” Daar is ze niet blij mee. “Hé, ik heb mijn eigen geld.”

Helemaal gek van Niclas is ze wel. “Het is een goede man. Hij is nuchter, heeft flair, is kosmopolitisch vanwege zijn werk. Succesvol, liefdevol… Alles wat ik nu van mijn manager niet mag zeggen omdat het privé is.”