‘Levensbedreigende situatie’ – Fred van Leer met spoed opgenomen in ziekenhuis

0

Paniek op de Rotterdamse Mathenesserlaan, waar vanmiddag Fred van Leer even voor vier uur door politie en brandweer uit zijn huis werd getakeld. Volgens zijn management is Fred ’ter observatie’ opgenomen in het ziekenhuis. Onbevestigde berichten zeggen dat de stylist een einde aan zijn leven wilde maken. Het management laat weten dat er geen verdere mededelingen worden gedaan.

Volgens de Rotterdamse hulpdiensten ging het om een levensbedreigende situatie toen zij om 15.24 uitrukten. “Dit betreft een prio 1 melding wat betekent dat de hulpdiensten binnen 15 minuten ter plaatse moeten zijn omdat er mogelijk sprake is van een levensbedreigende situatie. Er wordt gereden met optische en akoestische Signalen.”


In de eerder dit verschenen documentaire over het turbulente leven van de stylist: Fred: Het Andere Gezicht. Daarin laat de Rotterdammer voor het eerst een persoonlijke kant van zichzelf zien en bekent hij ‘weleens depressief’ te zijn.

De ziekenhuisopname van Fred van Leer, buurtbewoners beweren dat Van Leer een zelfmoordpoging heeft gedaan, komt dagen na uitlekken van de seksvideo van Fred van Leer. In die video is te zien dat hij, duidelijk onder invloed van drugs, seksuele handelingen bij zichzelf verricht, daartoe aangespoord door een man met Marokkaans accent.


Het uitlekken van het filmpje zou het gevolg zijn van een hack. Als dat klopt is het niet de eerste keer. Eind augustus vorig jaar werd ook al het twitteraccount van de stylist door anderen overgenomen. Uit naam van de stylist verscheen de onheilspellende mededeling ‘Bedankt en vaarwel’ op zijn twitter, waarop de gealarmeerde Rotterdamse politie ook al eens uitrukte naar het huis van Fred. Van Leer heeft in Rotterdam een dubbelbovenhuis met een woonoppervlakte van 180 vierkante meter. Er zijn zeven kamers, waaronder  drie slaapkamer.  Ook beschikt Fred over een riant dakterras met uitzicht op een zeer mooie binnentuin.

Het huis van de stylist in Rotterdam

Veel van zijn honderderdduizenden volgers dachten dat hij Van Leer zich van het leven beroofd had of van plan was te doen. Vrienden en fans van Fred raakten ongerust en besloten daarop de alarmdiensten te bellen. Na zeventien keer gebeld te zijn besloot de politie met man en macht naar het huis van de Rotterdammer vertrokken. Het bleek gelukkig loos alarm.

In een eigen tweet schreef Fred van Leer: “Weet niet wie de lolbroek was die iets op mijn twitter heeft gezet, maar zeventien mensen hebben dus de politie gebeld en die stond zojuist mijn deur te forceren om binnen te komen. Ze dachten dat ik mezelf iets had aangedaan. Dank voor de bezorgdheid, maar ik ben er nog!”

Ook in een filmpje op Instagram liet de presentator destijds weten dat het goed met hem ging: “Er is namelijk vannacht een bericht geplaatst op mijn Twitteraccount, heb ik zelf niet gedaan en een aantal mensen waren bezorgd. Zij hebben de politie gebeld. Er stonden drie politieagenten voor de deur, in uniform wat ik normaal best leuk vind. Ze hebben geprobeerd mijn deur te forceren omdat ze dachten dat er iets aan de hand was met mij. Dat is dus niet zo, ik ben nog alive en kicking, naja kicking… ik moet nog een beetje bijkomen.”Ook nu bij het uitlekken van de seksvideo – volgens Albert Verlinde ’te verschrikkelijk om te zien’ – zou er sprake zijn geweest van een hack. shownieuws meldde vrijdagavond dat op de twitterlijn van Fred van Leer kort screenshots va de video te zien zouden zijn geweest. Ook de video zou even op de twitter te zien zijn geweest.

LEES OOK: Aangeslagen Fred van Leer: ‘Ik heb tijd nodig om het te verwerken’

Ook Albert Verlinde zag het filmpje dat nu op internet en in whats app-groepen circuleert en schrok.: “Het is duidelijk gefilmd door iemand die door van Leer uitgenodigd is en Fred waarschijnlijk onder invloed van iets heeft gebracht. Hij laat hem dingen doen die gewoon echt verschrikkelijk zijn om te zien. Het is niet alleen seksueel, maar ook intimiderend en zelfs discriminerend, laat ik dat ook zeggen. Er wordt duidelijk een soort statement gemaakt tegen homo’s, dat kan ik toch wel zo zeggen op die manier. Het is heel triest.”