Aangeslagen Fred van Leer: ‘Ik heb tijd nodig om het te verwerken’

0

Fred van Leer laat voor het eerst zelf van zich horen nadat er een seksvideo van hem is uitgelekt. De presentator en stylist zegt dat hij tijd nodig heeft om alles te verwerken. Volgens Albert Verlinde is de uitgelekte seksvideo van Fred van Leer ’te verschrikkelijk om te zien’.

Fred bedankt op zijn instagrm iedereen die hem een hart onder de riem steekt. En zijn volgers hoeven zich geen zorgen te maken, want hij wordt omringd door lieve mensen die hem door deze vreselijke periode heen loodsen. Donderdagavond wordt bekend dat hij slachtoffer is geworden van het uitlekken van een seksvideo. Wie de verspreider van het filmpje is, is nog onbekend. “We weten inderdaad dat er iets in omloop is.


Volgens Albert Verlinde is de uitgelekte seksvideo van Fred van Leer ’te verschrikkelijk om te zien’.Hij zag inmiddels het filmpje dat op internet circuleert: “Het is duidelijk gefilmd door iemand die door van Leer uitgenodigd is en Fred waarschijnlijk onder invloed van iets heeft gebracht. Hij laat hem dingen doen die gewoon echt verschrikkelijk zijn om te zien. Het is niet alleen seksueel, maar ook intimiderend en zelfs discriminerend, laat ik dat ook zeggen. Er wordt duidelijk een soort statement gemaakt tegen homo’s, dat kan ik toch wel zo zeggen op die manier. Het is heel triest.”

Lekte twee jaar geleden de plasseksvideo van Patricia Paay uit, nu is Fred van Leer slachtoffer geworden van het uitlekken van een seksvideo. Wie de verspreider van het pikante filmpje met de presentator in hoofdrol is nog onbekend. Het management van Fred van Leer laat aan Shownieuws weten: “We weten inderdaad dat er iets in omloop is. Dit is privé, wat ook privé hoort te blijven.”


Te zien is dat Fred van Leer voor de camera seksuele handelingen verricht waarbij hij wordt gefilmd door iemand. Te horen is dat er wordt afgegeven op homo’s. De beelden zijn in de loop van donderdag op Instagram verspreidt. Door wie is onbekend. Fred van leer zou inmiddels aangifte hebben gedaan. Albert Verlinde beschreef niet alleen in Shownieuws de inhoud van de video, hij riep ook op om die niet te delen. We laten echter niets zien en beschrijven ook niet expliciet wat er te zien is. We roepen ook op om het niet te delen.”

Op internet wordt door diegene die de video met Fred van leer in een vernederende hoofdrol gesproken van een ‘rapevideo’.

Het uitlekken van de seksvideo zou best een gevolg kunnen zijn van Freds liefdesleven waarin geen plaats is voor een vaste partner, zoals hij recent in Beau Monde vertelde. “Heel veel mensen roepen dat ze me een leuke vent gunnen. Maar dat hoeft van mij niet. Echt niet. Ik moet er niet aan denken dat er, als ik ’s avonds thuis – kom, een zappende man op de bank zit die van alles van me wil.”

Fred lijkt liever te gaan voor min of meer losse contacten. “Ik heb een heel leuk leven. Er zijn mannen met wie ik het heel gezellig heb (gehad), maar die neem ik niet mee naar premières. Ik heb geen behoefte om elke fling in de spotlights te zetten.”

Het verspreiden van seksvideo’s is overigens strafbaar is. Juist vandaag zijn de verspreiders van het beruchte plasseksfilmpje van Patricia Paay schuldig verklaard. Michel V. (42) kreeg van de rechtbank een voorwaardelijke celstraf van een maand. Medeverdachte Ernst van der S. (47) werd veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 50 uur.Patricia Paay liet in een reactie het volgende weten: “Ik heb kennis genomen van de uitspraak en ben toch licht teleurgesteld (…) Als BN’er zijnde zouden zij toch moeten weten dat je van dit soort dingen nog veel meer last hebt dan bijvoorbeeld iemand die niet in de belangstelling staat. Het gaat hier om volwassen mannen die willens en wetens dit gedaan hebben en totaal niet nagedacht hebben over wat dit kan aanrichten in iemands persoonlijke leven en carrière.”

Ook zegt ze: “Zoals ik eerder heb laten weten ben ik wel blij dat er een uitspaak is geweest en dat het OM hier al die tijd mee bezig is geweest en dit ook serieus genomen heeft. Daar ben ik zeer dankbaar voor. Laat hiermee een voorbeeld gesteld worden voor de toekomst. Dat dit nooit meer geaccepteerd mag worden. Voor mensen die dit ook ooit mee moeten maken adviseer ik dringend, ga naar de politie en doe aangifte. Niemand heeft het recht je privéleven op deze wijze te schaden.”