‘Ze is zo dik dat ze bij een sprong in de Noordzee drie landen onder water zet’: Nieuwe Revu zet Herman Brusselmans op straat

0

‘Nieuwe Revu’ stopt de samenwerking met haar Vlaamse columnist Herman Brusselmans (62)Doutzen Kroes, het lichaam van een over het paard getilde temeier combineert met het verstand van een in z’n eigen nat verdronken kabeljauwhaasje. Die volgens de Vlaming ‘satire’ kost hem nu de kop. Zo mocht Shirma Rouse over zichzelf lezen ‘Ze is zo dik dat ze bij een sprong in de Noordzee drie landen onder water zet’. Over prinses Amlia schreef de grofgebekte Belg: ‘En hoewel ze pas de 17 jaar nadert, kun je moeilijk naast die bos hout voor de deur kijken’.

Een week geleden was de 16-jarige prinses Amalia het doelwit van de schrijver. “Die buste heeft Amalia van haar moeder geërfd. En hoewel ze pas de 17 jaar nadert, kun je moeilijk naast die bos hout voor de deur kijken”, klonk het. “Nou ja, ze eet graag frikandellen, friet met mayonaise en Vlaamse karbonaden in wijnsaus. En wat is daar mis mee? Lang leve de prinses!”


Ook prinses Amalia was een prooi voor Brusselmans

Zangere Shirma Rouse, net 50 kilo afgevallen, was drie weken geleden aan de beurt. “Ze is zo dik dat ze in haar eentje een bergrit in de Ronde van Frankrijk kan uitbeelden”, schreef hij. “Ze is zo dik dat, als ze twee levende kippen inslikt, deze hoenders mekaar in haar maag nooit meer terugvinden. Ze is zo dik dat ze bij een sprong in de Noordzee ongeveer drie landen onder water zet.”


“Ze werd het beu om overal de dikste te zijn, en iedereen zei tegen haar: ‘Val dan godverdomme honderd kilo af!’ Ze probeerde het en wist 56 gram af te vallen, waarna ze haar dieet van een half rund, 44 slibtongen, vierhonderd eieren en zes potten mayonaise in de wilgen hing.”

“Ze kon door de vetzucht in haar kaken moeilijk praten, maar zingen ging dan weer wel. Ze moest bij voorkeur als achtergrondzangeres optreden, want als ze vooraan zou staan, zou je de rest van het orkest niet kunnen zien. Zo zong ze in het achtergrondkoor van Anouk en werd ze op het Songfestival van 2013 in Malmö verkozen tot de dikste achtergrondzangeres in de songfestivalgeschiedenis.”

Shirma Rouse liet weten niet al geraakt te zijn door die kwetsende bewoordingen. “Ik ben niet klein te krijgen”, klonk het. “Het is al mijn hele leven mijn redding geweest. Voor hem zijn er een hoop mensen geweest die het hebben geprobeerd, maar ik heb er geen tijd voor. Ik wil jullie laten weten: ik ben oké! Ik heb geen tijd voor deze energie. Ik ben goed op weg, maar zelfs als ik 50 kilo zwaarder was dan dat ik nu ben: ik ben hot!” Maar gisteren gaf ze bij aan tafel bij Eva Jinek echter toe dat ze de column wél bijzonder kwetsend vond.

Eerder moest onder meer ook de zus van Game of Thrones’-actrice Carice van Houten, Jelka, het ontgelden. “Overal waar Jelka verschijnt en haar achternaam valt, zal in honderdvoud gevraagd worden: ‘Ben jij een zus van Carice van Houten?’ En vaak zal, als ze bevestigend geantwoord heeft, iemand zeggen: ‘Ik wil niet cru zijn, maar je zus is veel mooier dan jij.’ Een heel leven lang. Dag en nacht. 24/7. De zus van Carice van Houten. Je mag doen wat je wil, altijd zal gemonkeld worden: ‘Carice had het waarschijnlijk beter gedaan’.”

Jelka van Houten“Een paar jaar geleden kwam Jelka dan aankakken met haar cd getiteld: Hard Place For a Dreamer”, vervolgde Brusselmans. “Iedereen zei: ‘Sorry Jelka, maar de cd van je zus Carice is veel beter’. Tjonge, wat moet die Jelka van Houten ongelooflijk gefrustreerd zijn dat ze de zus is van Carice van Houten, en ongetwijfeld heeft ze dat kreng al een miljoen keer naar de hel gewenst.”

Op Twitter lieten Carice en Jelka na de column weten ‘not amused’ te zijn. “Jammer, vroeger schreef hij leuk. Vandaag is het een armoedig geval. R.I.P. Hermans gevoel voor taal en humor”, meende Carice.

“Toch sneu voor Herman dat hij dit nu pas aankaart aangezien dit soort columns al zo vaak door anderen – en ook geestiger – geschreven is. Het is een beetje alsof hij nu pas de hype van de fidget spinner ontdekt heeft en komt aanhaken, terwijl ze al bijna uit de handel zijn”, reageerde Jelka.

Nieuwe Revu is nu klaar met de Belg. “Het zat al even in de planning om de bijdragen van Brusselmans stop te zetten”, laat een woordvoerder weten. Morgen verschijnt nog wel een laatste column van zijn hand. Wie daar het lijdend voorwerp wordt, is nog niet bekend.