Zanger, componist en schrijver Jan Rot (64) overleden (vrouw Daan neemt zijn column over)

0

Zanger, componist en schrijver Jan Rot is vrijdagochtend op 64-jarige leeftijd overleden. Rot had uitgezaaide darmkanker. “Vanmorgen heeft Jan vredig en vol liefde het leven verlaten”, luidt het bericht. “Hij heeft gekozen voor een stille crematie, zonder uitvaart.”

In augustus 2021 werd bekend dat Jan Rot uitgezaaide kanker had. Deze maand liet de muzikant weten dat hij nog maar een paar weken te leven had en dat hij daarom al zijn optredens moest annuleren. Ik hoop er met mijn gezin nog een bijzondere tijd van te maken en dank iedereen voor alle warmte, steun en applaus de afgelopen decennia. Ik ben nog niet weg hier, maar zeg het alvast: Het was een prachtig leven”, schreef hij op Facebook.


Rot is “niet alleen schrijver van boeken en liedjes, maar hij hertaalde ook de teksten van musicals als Hello, Dolly! en Jersey Boys. Ook de  Nederlandse versie van rockopera Tommy van The Who is zijn van zijn hand. Eerder deze maand verscheen zijn afscheidsalbum I.P.V. Kaarten.

Daan Rot-de Launay, de vrouw van Jan Rot, neemt zijn column in de ‘AD’-weekendbijlage ‘Mezza’ over. Dat kondigt de vrijdag overleden zanger, componist en schrijver aan in zijn column die vandaag verscheen.
“Zodra ik omval of het echt niet meer gaat, neemt Daan deze stukjes over, dat is al besproken. Maar ik heb nu al pret om nog mijn eigen ‘in memoriam’ te schrijven. Wie weet”, aldus Jan. Volgende week verschijnt de laatste column van zijn hand.