YVONNE COLDEWEIJER: ‘Voor ANDRE HAZES ren ik zelf weg’ (‘als ik met hem ga praten, ga ik hem aardig vinden’)

0

Yvonne Coldeweijer (Beeld: Instagram)

Samantha Steenwijk sleepte haar voor de rechter, rapper Lil Kleine belandde door een filmpje van haar achter de tralies, Anna Nooshin kan haar bloed wel drinken en Danny de Munk kan ze misschien ook maar beter niet tegenkomen. Yvonne Coldeweijer (35) zal het een zorg zijn. Zelf wil ze maar een iemand niet in het wild tegen het lijf lopen en dat is Andre Hazes, de man over wie ze menig onthulling deed.  “Ik ben bang dat, als ik met André ga praten, ik hem aardig ga vinden.”


Beau Monde vraagt Yvonne of ze zich nog in het openbaar durft te vertonen, nu ze bekendstaat als de koningin van de juice en de vijand van menig BN’er? “De eerste vijf maanden dat ik dit werk deed, durfde ik niet in restaurants te eten. Ik was bang dat BN’ers me zouden aanvallen”, vertelt ze aan Beau Monde. “Inmiddels zijn de rollen omgedraaid en zijn het de BN’ers die wegrennen als ze mij zien. Laatst liep ik met een date een restaurant in en bij binnenkomst zag ik een groepje bekende mensen zitten. De helft van hen volgt mij op Instagram en de andere helft is regelmatig het onderwerp van mijn gesprek. Ik zag het ongemak en besefte dat ik hun avond had verpest. Sindsdien vermijd ik geen enkel restaurant meer en weet ik dat het vooral voor hen eng is om mij tegen te komen. Toch hoeven ze niet veel te vrezen hoor. Ik heb ook gewoon weekend.”

Wie Yvonne Coldeweyer niet wil tegenkomen is André Hazes. “Bij hem ren ik wel weg. Weet je waarom?Mij hoor je nooit iets lulligs zeggen over Gordon. Sinds ik af en toe met hem DM, heb ik een zwak voor hem. Ik weet dat André in real life een heel gezellige gast is, maar ik wil het niet weten. Dan kan ik niet meer juicen, snap je? Dan voel je je schuldig en breng je het niet meer. Dat moet ik voorkomen, want straks heb ik geen baan meer, haha.”


Het is geen boosheid dat Yvonne ertoe zet om andermans vuile was buiten te hangen, ook niet in het geval van André. “Boos is niet het juiste woord. Op André was ik niet boos, maar ik had de drang om iets recht te zetten. Een drang naar de waarheid. Ik kan er niet tegen als mensen de boel oplichten. Ik wil gewoon dat iedereen de waarheid vertelt.”

Hoe komt ze aan scoops? “Als ik iets hoor, dan ga ik puur op het verhaal van die persoon af en probeer ik door vragen te stellen erachter te komen of het waar is of niet. Dit gaat allemaal via DM-chat. Met Connie Breukhoven ging het laatst fout. Toen postte ik dat haar relatie uit was, omdat ik dat van twee verschillende mensen had gehoord. Dat bleek later, toen ik doorvroeg, gebaseerd te zijn op het feit dat ze Connie allang niet meer met hem hadden gezien op Instagram. Ik moet soms beter filteren en niet meteen denken: yes, ik heb een scoop.”

Yvonne vertelt ook dat ze haar verhalen vaak van haar ‘spionnen’ krijgt. “Alle spionnen ken ik via Instagram”, vertelt ze aan Beau Monde. “Vaak benaderen ze mij om dezelfde reden dat ik dit doe. Dan willen ze iets aan me kwijt, omdat die persoon liegt of bedriegt. Het is zelfs zo erg dat zij hun eigen familie- of vriendenkring verraden, omdat iets hen zo dwars zit. Mijn vaste spionnen zijn dus allemaal mensen uit de omgeving van de BN’er zelf. Ik betaal ze overigens niet, want het is niet het geld dat mensen drijft.”