YOLANTHE in diep dal: ‘EMDR-therapie en een psycholoog’

0

Yolanthe Cabau zat in een diep dal na haar scheiding met Wesley Sneijder in 2019. “Van yoga en EMDR-therapie tot praten met een psycholoog. Ik voelde me heel erg alleen en op een bepaalde manier in de steek gelaten.”

In een interview met Beau Monde vertelt Cabau dat het zo’n tweeënhalf jaar duurde om erbovenop te komen. “Ik was mezelf compleet kwijt. Je hoopt natuurlijk samen met iemand oud te worden en als die realiteit ineens anders wordt, is dat flink schakelen”, vertelt Cabau, die inmiddels in Los Angeles woont. Daar vindt ze meer rust. “In LA konden we in alle rust door het park wandelen en spelen zonder dat iedereen de hele tijd naar mijn privésituatie vroeg.”


Cabau heeft er alles aan gedaan haar scheiding te verwerken, zo vertelt ze in het maandblad. “Van yoga en EMDR-therapie (therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, red.) tot praten met een psycholoog. Ik voelde me heel erg alleen en op een bepaalde manier in de steek gelaten.”

Maar de pijn bleek veel dieper te zitten. “Tijdens de therapie besefte ik ook dat ik me als klein meisje door mijn vader zo in de steek gelaten voelde toen wij als gezin voor hem moesten vluchten. Al het verdriet van vroegere trauma’s kwam toen ook naar boven, dus ik ben op zoek gegaan naar waar mijn obstakels zitten. Wie ben ik? Wie wil ik zijn? Hoe kom ik van deze pijn af? Ik was zo ontzettend eenzaam”, blikt de actrice terug.