Wytse van der Goot opvolger Wilfred Genee die nu zegt: ‘Johan wilde niet-witte gasten niet aan tafel, maar achterin’

0

Foto: fransvanzijst.nl

Terwijl het verhaal gaat dat Wytse van der Goot (38) in beeld is om Wilfred Genee (52) op te volgen als presentator van Veronica Inside beweert Genee dat Johan Derksen de twee niet-witte gasten die in de gewraakte uitzending van afgelopen maandagavond over racisme kwamen praten in Veronica Inside, Natacha Harlequin en Dries Boussatta, niet aan de centrale tafel, maar achterin aan een bijtafeltje wilde zetten.


De opmerkelijke uitspraak dat Derksen niet met Natacha Harlequin en Dries Boussattaat  aan een tafel wilde deed Wilfred Genee gisteren in de radio-uitzending van Veronica Inside. Genee beweert dat hij Harlequin en Boussattawilde aan de centrale tafel wilde omdat hij geen pijnlijke associaties wilde creëeren met de rassenscheiding zoals die er vroeger was in de Verenigde Staten.

Daaropo ontstond, voorafgaand aan de uitzending, een discussie. genee: “Een halfuur voor de uitzending kreeg ik de eindredacteur paniekerig aan de lijn van: ‘Je moet nú komen, want Johan stapt op en wil niet aan tafel met deze mensen.’ Ik ernaar toe en ik stond daar ten overstaan van de hele redactie een gevecht uit te voeren met Johan.”


Genee vond het niet kunnen de twee niet-witte gasten achterin de studio te zetten. “Johan zei: ‘Had ze maar aan een tafeltje gezet.’ Ik zei: ‘Dat kan niet. Als je over racisme praat, kun je toch niet mensen aan een ander tafeltje zetten, weet je wel. Dat kan echt niet. Alsof je donkere mensen achterin de bus zet, zoals in die jaren in Amerika. Dat kan gewoon niet.’”

Na de uitzending liep Derksen, volgens Genee, boos weg. “Ik belde hem gelijk en ik zei: ‘Johan, je kwam er hartstikke goed uit!’ Hij voelde zich in de maling genomen en zei: ‘Ik heb mijn verhaal niet kunnen vertellen.’” Derksen was van mening dat Genee zich aan tafel had gedragen als een verrader. “Ik vind niet dat hij zijn excuus hoefde te maken. Ik vind nog steeds dat je die grappen allemaal moet kunnen maken, maar je kunt misschien wel tegen elkaar zeggen dat er aan de andere kant dingen gebeuren die wij niet weten.”

Nog diezelfde avond was boos mailverkeer. “Ik krijg die nacht nog een mailtje dat hij toch heel boos en teleurgesteld was en daar kwam ook een mailtje van René overheen. De volgende dag las ik al iets op Telegraaf.nl van Johan en daarna iets van René. Daar ging het denk ik mis. Ik vind dat ze het in de uitzending hadden moeten zeggen of face to face.” () “In mijn beleving hadden we het afgesproken om die mensen aan tafel te hebben.”

Wytse van der Goot opvolger Genee?

Inmiddels heeft ’tv-goeroe’ Angela de Jong het verhaal de wereld in geholpen dat Wytse van der Goot (38) is in beeld om Wilfred Genee op te volgen als presentator van Veronica Inside. Hij valt in de smaak bij de vaste analisten Johan Derksen en René van der Gijp beweerde Angela de Jong donderdag op NPO Radio 2 en in de talkshow Op1.Hart van Nederland vroeg gisteren aan het opiniepanel van het programma of Genee als presentator van Veronica Inside onmisbaar is. Dat denkt slechts één op de zes. Onder Veronica-kijkers is hij nog minder populair: slechts acht procent vindt hem onmisbaar voor de show. Kijkers kiezen in de rel ook massaal de kant van Johan Derksen, zo blijkt uit het onderzoek.