Will Smith maakt excuses voor klap: ‘Sorry Chris, ik schaam me’

0

Will Smith heeft excuses aangeboden aan Chris Rock, die hij zondagnacht tijdens de Oscar-uitreiking een klap gaf nadat op het podium een grap had gemaakt over zijn vrouw Jada, die vanwege een ziekte kampt met haaruitval. Smith omschrijft zijn gedrag als onacceptabel en onvergeeflijk.

Na de klap ging smith weer zitten en riep dat Rock “de naam van mijn vrouw niet meer in zijn mond moet nemen, verdomme”. Later op de avond, toen Smith de Academy Award voor Beste Acteur in ontvangst nam, verontschuldigde hij zich al voor zijn gedrag, maar excuses aan Rock zelf maken deed hij niet.


In zijn Instagram-post zijn die excuses aan Rock er nu wel. “Geweld in alle vormen is giftig en destructief”, schrijft de 53-jarige acteur. “Ik wil graag publiekelijk mijn verontschuldigingen aanbieden aan jou, Chris. Ik gedroeg me ongepast en ik zat verkeerd. Ik schaam me.”

Het gedrag van Smith krijgt mogelijk een staartje nu de Academy heeft aangekondigd een formeel onderzoek te beginnen naar de klap. Het is nog onduidelijk aan wat voor stappen wordt gedacht, maar kenners achten het onwaarschijnlijk dat Smith zijn Oscar moet inleveren.