Weekend-hoofdredacteur Bart Ettekoven: ‘Meilandjes zijn oplichters’

0

Weekend-hoofdredacteur Bart Ettekoven heeft uitgehaald naar de familie Meiland. Reden de verkoop van het Franse chateau. Volgens de familie is de, verlaagde vraagprijs, van €998.000, zeker reëel. Ettekoven beschuldigd de familie een bouwval te verkopen voor een veel te hoge prijs.

Aanleiding voor de uithaal in SBSShownieuws, waar de hoofdredacteur van Weekend opdraaft als deskundige is het interview van Maxime Meiland in De Telegraaf, waarin Maxime zegt dat de vraagprijs voor het kasteel niet te hoog is. “Nee, ik denk het niet We hebben thuis natuurlijk overlegd of we toch zouden zakken. Mijn gevoel was nee, omdat ik het nu toch te goedkoop vind. We willen ervan af is misschien niet helemaal goed gezegd, maar op een gegeven moment moet je wat gaan doen, dus dan moet je zakken.”


Volgens Maxime is het kasteel pico bello. “Papa en mama zijn er laatst geweest, maar alle elektra is nieuw, er zijn allemaal septic tanks, je koopt gewoon echt een goed gebouw. Ook al zeggen sommige mensen van: ‘Er zit een behangetje op’, maar dat is echt niet waar.”

Bart Ettekoven spreekt er schande van de beweringen van Maxime. Hij vindt dat de familie een ‘bouwval’ voor net geen miljoen in de aanbieding heeft. “Wat zij zegt staat lijnrecht tegenover wat we op televisie zien, want als je daar drie keer hoest, dan vallen er drie lampen van het plafond af. Als er een lekkage is, wordt er even overheen geschilderd, maar de lekkage wordt niet opgelost,” aldus Ettekoven in Shownieuws.


Ook Maxime’s ‘Je koopt gewoon echt een goed gebouw’ trekt hij in twijfel gezien het klustalent van papa Martien. “Ik wil niet heel vervelend zijn, maar door die soap hebben we Martien daar zien klussen. Ze moet dan niet zeggen dat het daar allemaal tiptop en goed onderhouden is. We hebben het allemaal gezien.”

Volgens de Weekend-hoofdredacteur ligt de reële vraagprijs tussen de 500.000 à 600.000 euro. “Dat is veel realistischer’, vindt Ettekoven.