Vrouw Freek de Jonge getroffen door corona: ‘Als één van ons komt te overlijden, dan is het zo’

0

Hella en Freek de Jonge (Foto: Facebook Hella de Jonge)

Hella, de vrouw van Freek de Jonge is getroffen door het coronavirus. Het maakte dat de cabaretier en zijn vrouw indringende gesprekken voerden. Zou Hella het dan overleven? “We hebben tegen elkaar gezegd: als één van ons komt te overlijden, dan is het zo. We zijn allebei op mooie leeftijd.”


Freek en Hella voerden indringende gesprekken, vertelde Freek in Langs de lijn en Omstreken op NPO Radio 1. Gesprekken over opname op de Intensive Care bijvoorbeeld: “Ik moet er niet aan denken, volgens mij kom je daar niet meer bovenop op mijn leeftijd.”

De Jonge heeft zich geen zorgen gemaakt, ondanks dat Hella ook hartproblemen heeft, vertelde hij: “Dat heeft geen zin”. Volgens hem was er acceptatie van het lot: “We hebben tegen elkaar gezegd: als één van ons komt te overlijden, dan is het zo. We zijn allebei op mooie leeftijd.”,


Freek had geluk. Zijn Hella mocht dan getroffen zijn door het virus de 75-jarige cabaretier zelf werd niet aangestoken. Waarom weet hij niet. “Hella zei nog tegen mij: word niet hoogmoedig. Maar dat ben ik niet. Ik ben nederig,.” vertelde hij problemen heeft, vertelde hij: “Dat heeft geen zin”. Volgens hem was er acceptatie van het lot: “We hebben tegen elkaar gezegd: als één van ons komt te overlijden, dan is het zo. We zijn allebei op mooie leeftijd.”

De Jonge (75) stond onlangs weer in Carré met zijn voorstelling Asociale Afstand, die hij speciaal schreef over de coronatijd. In de show wordt premier Rutte op de hak genomen.

De cabaretier heeft zijn complete oeuvre integraal en zonder voorbehoud op zijn Youtube-kanaal gezet. Freek de Jonge is samen met zijn vrouw Hella sinds 1980 actief in de Nederlandse theaters.

De cabaretier maakte Theatershows, Oud- en Nieuwjaarsconferences, Verkiezingsconferences, Muziektheater, Televisieseries De Grens, De Vergrijzing, Freeks Nederland, Kortgehouden, Lezingen, Colleges, Masterclasses en Tentoonstellingen. Al dit materiaal is vanaf nu beschikbaar.

BINNENKIJKEN in het vakantiehuisje met inpandig zwembad van FREEK DE JONGE (72) in FRANKRIJK dat hij wil verkopen voor €745.000 vanwege TE OUD