WEEKBLAD STORY: ALEXANDER PECHTOLD beschuldigd van verkrachting (‘hield ook lijst bij van D66 vrouwen die hij had gehad’)

0

Alexander Pechtold met echtgenote Froukje

Weekblad Story meldt dat D66-boegbeeld Alexander Pechtold niet alleen door een vrouw wordt beschuldigd van verkrachting, maar dat hij ook met twee andere, prominente, leden van zijn partij een lijst bijhield waarop stond met wie ze het bed binnen de partij hadden gedeeld. Volgens het weekblad is partijleider Siegfried Kaag op de hoogte van de beschuldigingen aan het adres van haar voorganger. D66-bronnen zeggen dat seks het smeermiddel is binnen de partij.


Het weekblad citeert in het verhaal over Pechtold ruimhartig uit een anoniem blog dat 26 april op internet verscheen waarover deze site vorige week ook berichtte. In het blog beweert een anonieme vrouw verkracht te zijn door Alexander Pechtold. Story zegt de identiteit van de vrouw inmiddels te kennen. “Vanmorgen heb ik mij gemeld bij de politie om aangifte te doen tegen Alexander Pechtold. Alexander heeft mij, acht jaren geleden, verkracht. Zoals veel andere vrouwen die werkzaam waren binnen de politiek, ” Zo begint de vrouw, ex-lid van D’66, een blog waarin ze ook stelt: “Ik weet dat meerdere vrouwen het bed hebben gedeeld met zijn woordvoerders Daan en Roy, de zogenaamde ‘Pechtold-boys’. En dat de Pechtold-boys met Alexander Pechtold een lijst bij hielden met vrouwen die ze ‘hebben gehad’. Met daarbij een nummering van hoe goed ze in bed waren.”

Een vergelijkbare beschuldiging als die gemaakt wordt in onderstaande anonieme blogpost aan het adres van Alexander Pechtold, gaat ook rond in D66-appgroepen. Het bestaan van dat blog kwam aan het licht nadat EenVandaag-verslaggever Joost Vullings er melding van maakte op NPO Radio 1.


De volledige tekst van de vrouw die zij dinsdag op haar blog zette luidt:

“Niet alleen de klacht over Frans van Drimmelen is bij D66 destijds blijven liggen. Ook andere klachten van grensoverschrijdend gedrag liggen nog steeds onaangeroerd bij het bestuur van de partij. Slachtoffers die tevergeefs wachten op daadkrachtig handelen van het bestuur van de partij.

Vanmorgen heb ik mij gemeld bij de politie om aangifte te doen tegen Alexander Pechtold. Alexander heeft mij, acht jaren geleden, verkracht. Zoals veel andere vrouwen die werkzaam waren binnen de politiek.

En dan sta je onmachtig.

Ja, de melding hiervan binnen het bestuur, is genegeerd en wordt nog steeds genegeerd. Ik ben inmiddels geen lid meer van de partij. En de zojuist oprichtte commissie voor integriteit behandelt alleen kwesties van leden. Niet van ex-leden. En ook niet van niet-leden over een D66-lid. Die beperkingen zorgen er al voor dat ik als ex-lid geen gehoor meer zal krijgen bij het bestuur. Ondanks dat ik, toen ik er voor het eerst melding van maakt, nog lid was.Het is zijn woord tegen mijn woord. De politie vroeg of ik iemand in vertrouwen heb genomen. Een sporenonderzoek kan niet meer plaats vinden. Als ik aangeef dat ik de afgelopen jaren EMDR heb gevolgd (een therapie tegen traumatische ervaringen) om dit trauma te verwerken, wordt dit door de politie als ‘helaas’ weggeschoven. EMDR schijnt het geheugen namelijk ook aan te tasten. Dat ik EMDR moest volgen vanwege deze traumatische gebeurtenis, geldt in ons rechtssysteem dus niet als bewijs. Sterker nog: het volgen van deze therapie kan ertoe leiden dat advocaten mijn herinneringen aan de gebeurtenis nu als ‘gekleurd’ zien.

Ik weet dat meerdere vrouwen het bed in zijn gelokt door de heer Pechtold. Ze geloofden wellicht dat een seksuele relatie hen meer perspectief op een carrière zou bieden. Zo werd mij dit door hem toegezegd. Dat hij wel een goed woordje voor mij kan doen en ik op een verkiesbare plek zou komen. Of net als de, twintig jaar jongere huidige vriendin, Anna-Sophia Posthumus als woordvoerder binnen een ministerie kan gaan werken.

Ik weet dat meerdere vrouwen het bed hebben gedeeld met zijn woordvoerders Daan en Roy, de zogenaamde ‘Pechtold-boys’. En dat de Pechtold-boys met Alexander Pechtold een lijst bij hielden met vrouwen die ze ‘hebben gehad’. Met daarbij een nummering van hoe goed ze in bed waren.

Ik weet dat ik het spuugzat ben dat deze vrouwonvriendelijke cultuur weg kan blijven kijken. Dat Pechtold het bestuur en zijn vrienden kan blijven manipuleren. Als een David tegen Goliath wil ik mijn geloof in een rechtvaardige samenleving vasthouden. Maar dat kan ik niet alleen. Daarom wil ik een oproep doen aan alle vrouwen die zich in mij herkennen. Deel je verhaal. Ontsluier de wegkijk cultuur. En laten we samen Goliath recht in zijn ogen aankijken. Dit. Kan. Niet.

davidtegengoliathd66@gmail.com

Wie de vrouw achter het blog zou bij Story bekend zijn.

LEES OOK: Meet D’66 met twee maten? Ex-minnares Anne Lok (37): ‘Alexander Pechtold (54) weigert ons zoontje Jip (1) te erkennen en financiële bijdrage te leveren aan zijn opvoeding’