Meet D’66 met twee maten? Ex-minnares Anne Lok (37): ‘Alexander Pechtold (54) weigert ons zoontje Jip (1) te erkennen en financiële bijdrage te leveren aan zijn opvoeding’

0

Meten met twee maten? D66 stelt een intern onderzoek in naar seksuele intimidatie binnen de partij. In een anoniem stuk wordt een invloedrijke partijadviseur onder meer beschuldigd van het stalken en vasthouden van een voormalig directeur van het D66-partijkantoor. Maar D’66-coryfee Alexander Pechtold gaat vrijuit als hij bij ex-minnares een kind verwekt dat hij ook nog eens weigert te erkennen volgens de moeder.

Partijleider Sigrid Kaag schrijft op de eigen website ‘enorm geschrokken’ te zijn van het bericht. ‘Ik leid een partij waar we respectvol met elkaar omgaan en die voor iedereen een veilige werkomgeving en politieke vereniging moet zijn. Daarom hecht ik eraan dat dit zo snel mogelijk grondig wordt onderzocht. Het feit dat dit jaren geleden zou hebben gespeeld, doet daar voor mij niets aan af.’


Respectvol omgaan met Anne Lok deed voormalig partijleider Alexander Pechtold zeker niet. Pechtold die nu ruim een jaar algemeen directeur van het CBR is. Zijn opdracht: orde  scheppen in de chaos en puinruimen. En puinruimen zou Pechtold volgens zijn ex-minnares Anne Lok, die zegt begin 2019 Pechtolds zoontje Jip (bijan 2 jaar) gebaard te hebben, ook eens privé moeten doen. Pechtold weigert niet alleen zijn zoontje te erkennen, maar levert ook geen financiële bijdrage aan zijn opvoeding. ‘Dat is ontzettend schrijnend, ‘zegt Lok die drie stormachtige liefdesjaren met de voormalig D’66-voorman beleefde.

‘Het is niet nieuw dat hij Jippe niet erkent,’ vertelt Anne Lok in een gesprek met Story. ‘Hij heeft de afgelopen maanden geen toenadering gezocht. Alexander is niet betrokken bij de opvoeding van Jip. Nul komma nul. Ook in financiële zin. Dat is ontzettend schrijnend.’ Dat Pechtold geen financiële bijdrage geeft voor Jip is schrijnend omdat hij weet dat Anne moeder is van zes kinderen tussen een en dertien jaar. Lok blijft optimistisch en wil haar geluk niet laten afhangen van Alexander Pechtold. ‘Ik heb een fantastisch gezinnetje, dat koester ik. De kinderen helpen elkaar heel erg. Ze kunnen het allemaal heel goed met elkaar vinden. Dat is een ongekende rijkdom.’


Ruim twee jaar geleden was het verhaal van de vreemdgaande, destijds nog D’66-voorman Pechtold en het Steenwijks gemeenteraadslid Anne Lok een liefdesdrama zonder weerga waar ook nog eens een rol was weggelegd voor Pechtolds gekregen penthouse in Scheveningen. Dat was onder meer de geheime locatie waar zijn privéleven tijdens een huwelijkscrisis met echtgenote Froukje weer dynamiek kreeg door zijn jonge minnares Anne.

Minnares Anne Lok bij RTL Late Night

Een buitenechtelijke affaire die begint in 2014 en voortkabbelt tot het voorjaar van 2016 als Anne zwanger blijkt, maar niet weet van wie. “Omdat ze in die tijd op een zwak moment ook een keer het bed met haar ex gedeeld heeft, is niet duidelijk wie de vader van de baby is. De medicatie die Anne rond die tijd om lichamelijke redenen slikt, lijkt de werking van haar anticonceptiepil te hebben opgeheven. De gevoelige Anne wil haar baby niet kwijt – helemaal als blijkt dat ze niet één maar twee vruchtjes draagt. Ze besluit de tweeling, met of zonder haar ex of Alexander, te houden. Om niet geheel duidelijke redenen wil ze geen DNA-test laten doen”, schrijft Story.

De tweeling zorgt uiteindelijk voor een breuk tussen haar en Alexander omdat ‘hij (Alexander Pechtold,red} in haar optiek bleef aandringen op een oplossing in de vorm van een abortus’. Maar Alexander neemt op een gegeven moment weer contact op en Anne besluit hun relatie een tweede kans te geven. Op 15 december 2016 – een dag voor de verjaardag van Alexander – wordt haar twee-eiige tweeling geboren. Tien dagen later, op eerste kerstdag 2016 belt Anne Alexander. Die is geagiteerd dat hij pas na tien dagen op de hoogte wordt gebracht van de geboorte van de meisjestweeling en drinkt als hij in januari eindelijk op kraambezoek komt aan op een DNA-test, maar Anne wil dat niet.

Tijdens een huwelijkscrisis met echtgenote Froukje (foto) begon Pechtold een relatie met de 16-jaar jongere Anne.Desondanks krijgt hun relatie krijgt een doorstart. Tot 30 maart 2018 als Alexander met zijn nog altijd wettige echtgenote Froukje arriveert bij de uitvoering van de Matthäus Passion in de Leidse Pieterskerk. “Thuis in Meppel is Anne verbijsterd als ze de foto’s van Alexander en Froukje in de media onder ogen krijgt, weet het blad.

En dan blijkt Anne medio april wederom zwanger en kan het volgens haar omgeving bijna niet anders dan dat Alexander Pechtold de vader is. Volgens die vrienden dringt Alexander als hij hoort van Anne’s zwangerschap aan op een abortus, die Anne niet wil. Wat volgt is een gesprek tussen Anne en Pechtold, waarbij Anne als voorwaarde heeft gesteld dat ze niet weer een dwingende preek over een abortus wenst aan te horen. Anne vraagt een vriendin bij de ontmoeting aanwezig te zijn die ook hoort hoe Alexander die avond tot diep in de nacht een vlammend betoog over hun liefde houdt. Die nacht nog, kort na het vertrek van Alexander, neemt ze een abortuspil die haar zwangerschap onherroepelijk beëindigt.

Het is, zo zegt Lok, haar investering in de toekomst – een met Alexander aan haar zijde. Als Anne Pechtold laat weten de abortuspil geslikt te hebben komt hij direct naar haar toe. Niet om haar te troosten, maar om Anne te laten weten dat hij er nog eens over nagedacht heeft, en dat hij alsnog geen toekomst voor hen samen ziet, en dat hij hun relatie daarom verbreekt.

Maar de ingenomen abortuspil werkt niet…Begin 2019 beviel ze, zonder Alexander aan haar zijde, van zoontje Jippe, die de roepnaam Jip krijgt.

Pechtold laat niet van zich horen…  Naar de buitenwereld toe blijft hij hardnekkig zwijgen over zijn relatie met Anne, en de verhalen dat hij haar tot een abortus zou hebben gedwongen en zij de moeder van zijn zoon is Jip is. Praten over zijn opmerkelijk liefdesleven doet hij liever niet. ‘Ik loop er niet voor weg, maar ik ga er ook niet in mee. Van sommige bekende Nederlanders maak je alles mee. Trouwfoto’s, alles. Bij mij niet. Ik trek een grens. Er heeft heel veel me geraakt. (…) Ik heb privé ook zo mijn zorgen en dingen. Wie niet?’, krijgt Wilfred Genee recent als hij in zijn programma The Friday Move op BNR Nieuwradio informeert naar zijn privéleven. Meest opmerkelijk: hij ontkent glashaard het bestaan van Jip..  ‘Ik heb een dochter en een zoon,’ zegt Alexander doelend op de dochter en zoon die hij kreeg met zijn vrouw Froukje. Van baby Jip lijk Pechtold nog nooit gehoord te hebben… Anne Lok noemt dat ‘ontzettend schrijnend’.