Vrees voor vermiste zusjes blijkt terecht: Olivia (6) teruggevonden in verzwaarde sporttas op 900 meter diepte in zee bij Tenerife

0

De verdwijning van de meisjes Olivia (6) en Anna Gimeno Zimmerman (1) lijkt voor beiden tragisch afgelopen. Het lichaam van Olivia werd in een sporttas in zee gevonden werd. De vader van de kinderen zou de moeder gezegd hebben dat ze Olivia en Anna nooit meer zou terugzien. Koningin Letizia van Spanje heeft met ontzetting gereageerd op de vondst van het lichaam van een vermist meisje op de zeebodem bij Tenerife. Letizia zei mee te leven met de familie van het slachtoffer, de pas 6-jarige Olivia Gimeno. “Het was moeilijk om me te concentreren vanochtend met het nieuws dat ons de afgelopen uren heeft bereikt. Ik wil graag mijn diepste medeleven betuigen aan haar familie”, aldus de koningin.

De sporttas werd vorige donderdagnamiddag in de oceaan nabij Tenerife door een robot op het zoekschip Angeles Alvarino teruggevonden. De tas met het lichaam van het meisje was verzwaard met een anker en lag op 900 meter diepte. Naast het lichaam werd nog een andere, lege, tas teruggevonden. Olivia’s zusje Anna is nog steeds vermist. Ook de vader, Tomas Gimeno, blijft nog vermist.


Even voor de vondst van het lichaam van Olivia, vond het Spaanse schip ook een dekentje en een kinderstoeltje dat mogelijk van Anna was. Ook werd een zuurstoffles gevonden. De twee meisjes zijn sinds eind april vermist. De Spaanser politie gaat ervan uit dat vader, Tomas Gimeno, de twee meisjes ontvoerd heeft. Volgens de moeder van de kinderen, Beatriz Zimmerman zou haar ex – gedreigd hebben dat zij de kinderen nooit meer zou zien.

Volgens lokale media denken de speurders dat Gimeno mogelijk hulp kreeg van één verdachte. Spaans premier Pedro Sanchez, reageerde op de vondst van het kindje met: “Ik kan me de pijn niet voorstellen die de moeder van kleine Anna en Olivia nu moet doorstaan, zeker na het vreselijke nieuws dat we net gehoord hebben. Ik stuur een knuffel en de liefde van mij en mijn familie.”


Ook koningin Letizia van Spanje heeft met ontzetting gereageerd op de vondst van het lichaam van een vermist meisje op de zeebodem bij Tenerife. Letizia zei mee te leven met de familie van het slachtoffer, de pas 6-jarige Olivia Gimeno. “Het was moeilijk om me te concentreren vanochtend met het nieuws dat ons de afgelopen uren heeft bereikt. Ik wil graag mijn diepste medeleven betuigen aan haar familie”, aldus de koningin.