Voor René ‘Ik ben de ster van de show’ Le Blanc is Nederland nu al te klein

0

(Beeld: SBS)

René Le Blanc weet het zeker: ‘2020 was het jaar van René le Blanc’. Nu hij na dertig jaar ploeteren als zanger, dankzij de SBS6-realitysoap ‘Ik geloof in mij’, uit uit de marge van het artiestenbestaan is geklommen ligt de artiestenwereld in binnen-en buitenland aan zijn voeten. En dus is Nederland voor de man uit Nijmegen nu al te klein geworden en wil hij Duitsland gaan veroveren. “Ik zal het Nederlandse publiek nooit vergeten natuurlijk, maar als artiest word je in Duitsland op handen gedragen, je bent er echt ein Künstler”.


De zanger onthult zijn toekomstplannen in een interview met het Amsterdamse dagblad Het Parool. “Begin jaren negentig timmerde ik er even flink aan de weg, daar was ik toen al der holländische Engelbert Humperdinck. Maar vanwege de liefde ben ik indertijd toch terug naar Nederland gegaan. Momenteel gaan er weer deuren voor me open daar. Als de corona voorbij is, wil ik daar graag aan werken.”

“Ik zal het Nederlandse publiek nooit vergeten natuurlijk, maar als artiest word je in Duitsland op handen gedragen, je bent er echt ein Künstler. Roem is daar ook minder vergankelijk. Het maakt niet uit of je 40 of 70 bent. Als je er eenmaal bent geaccepteerd, kun je er tot aan je dood blijven zingen. En ze hebben er prachtige tv-shows: paar duizend man in de zaal, mooie decors, danseressen. Dát is televisie, vind ik. Daarom zeg ik ook: Breng in Nederland Op volle toeren terug op tv.”


Volgens Le Blanc is het succes van ‘Ik geloof in mij’ dan ook op zijn conto te schrijven. Een mening die volgens Le Blanc gedeeld wordt door Talpa-baas John de Mol. “In 2012/2013 was het al een serie bij Omroep Gelderland, waar ik ook in zat. Verwachtte ik toen veel van, maar ik bleef hangen op het niveau waar ik zat. Maar zie waar we nu staan. Ik hoorde dat John de Mol, toen de producenten bij hem aanklopten met het idee van een landelijke versie van Ik geloof in mij, over mij heeft gezegd: ‘Die gozer wil ik op tv!’”

“Ik ben de ster in die serie, dat ziet iedereen, ik ben door de makers naar voren geschoven. Ik heb wel gezegd: Luister, ik doe mee, maar het moet geen kopie worden van die serie van Omroep Gelderland. Ik heb meegedacht over mijn verhaallijn: van het produceren van een single tot de presentatie daarvan. Ik heb al mijn managementskundigheid erin gegooid, zeg maar.”

Le Blanc mag dan vol van zichzelf zijn René le Blan, twee van zijn drie kinderen -de zanger heeft drie nakomelingen bij drie vrouwen, willen geen contact meer met hem. En dat is volgens dochter Charrelle niet zonder reden. Zij zegt: “hij vertelt pure leugens!”, maar ook ‘voor mij is hij dood’