VIOLA HOLT blaast oorlog met CATHERINE KEYL nieuw leven in: ‘Deze vrouw wil ik niet verder beschadigen’

0

De vete tussen Viola Holt en Catherine Keyl staat al in de boeken in als één van de langstlopende ruzies in de televisiegeschiedenis. En vandaag wordt er een nieuw hoofdstuk geschreven door Viola Holt. Zij verhaalt over de trucjes die Keyl uithaalde om haar dwars te zitten en besluit haar verhaal over Keyl met ‘deze vrouw wil ik niet verder beschadigen.’

Tussen 1990 en 1995 presenteerden Viola Holt en Catherine Keyl om de beurt het veelbekeken programma De 5 Uur Show. Holt kon namelijk niet overweg met haar collega, omdat volgens Viola Holt hun sterrenbeelden botsten.  Het was vooral Holt die de ruzie tussen de dames steeds weer nieuw leven inblies. Volgens Keyl is er namelijk zelfs nooit sprake geweest van ruzie. “Volgens mij is het zo gegaan dat een producent van De Vijf Uur Show heeft bedacht dat wij iets tegen elkaar hadden. Dat heeft hij vervolgens verkondigd in de media. We zagen elkaar in die tijd helemaal niet vaak, dus hoe kan je dan iets tegen elkaar hebben?”


Maar volgens Holt ligt dat toch even anders. In een interview met Bram Moszkowicz voor weekblad Privé verhaalt deze week, ruim 25 jaar na dato, nog maar eens over haar relatie tot Keyl, de vrouw die zelf had binnengehaald bij de 5 Uur show. ‘Ik heb er geen pijn van, hoor. Ik heb de makers van De 5 Uur Show zelf toestemming gegeven om Catherine Keyl in het presentatieteam te halen. Ze nam het stokje over van Dieuwertje Blok, die wegging.”

Maar al snel wist Holt dat met Keyl het paard van Troje had binnengehaald. “Ze was net aangenomen toen ik Marc Jacobs sprak, die met haar de ontbijtshow presenteerde. Hij vroeg of ik ging werken met Catherine. Ja, hoezo? vroeg ik aan Marc. Waarop hij zei: ‘Nou gecondoleerd. Ik heb er een maagzweer aan overgehouden.’ Nou heb ik er geen maagzweer aan overgehouden, maar wel dat ik op een punt was aangekomen dat ik met John de Mol om tafel ben gaan zitten. Ze had te veel kostschoolachtige trucs. Als afsluiting moest ze altijd voorlezen: ‘Morgen is er weer een 5 Uur Show, met Viola Holt.’ Dat vertikte ze vaak. Mijn reportages mochten ook niet in haar uitzenddag. Zo kan ik nog een hele waslijst opnoemen.’


Holt zegt in het weekblad het allemaal wel te hebben begrepen waarom Keyl haar niet mocht. Keyl moest altijd in haar schaduw haar werk doen vertelt ze aan Moszkowicz.  ‘Ja, zover ging dat, Bram. Het was ook heel moeilijk voor haar. Het programma kreeg een TROS TV Ster en ik moest blijven staan, maar wist niet waarvoor. Toen bleek ik TV-persoonlijkheid van het jaar te zijn. Iedereen feliciteerde mij, maar Catherine niet. Dat doet wel pijn. Ze heeft mij ook nooit goedendag gezegd als we elkaar voor werk troffen.’

en dan vraagt Bram Moszkowicz: ‘Als ze nu het café binnen zou lopen, zou ze je dan groeten?’. Het antwoord van Holt? ‘Nee, dat doet ze zeker niet. Ik zit er ook niet op te wachten. Het is ook klaar. Deze vrouw wil ik niet verder beschadigen.’