VIDEO – Op de dag dat minister Grappenhaus lak had aan de coronaregels maakte politie op 3.6 kilometer afstand einde aan kinderfeestje

0

Het feest met partytent, geluidsinstallatie en springkussen aan het Haarlemse Monacopad begon zaterdagmiddag een paar uur nadat minister Grappenhaus op nog geen 4 kilometer afstand op het stadhuis van Bloemendaal zijn jawoord had gegeven aan journaliste Liesbeth Wytzes, waarbij de genodigden de coronaregels aan hun laars lapten. Een paar uur na die huwelijksvoltrekking verscheen de politie wel in Haarlem met een groot aantal manschappen om een eind te maken aan een, zoals de betrokkenen zeggen, een kinderfeeestje waarbij de coronaregels niet in acht werden genomen.

Op beelden in handen van NH Nieuws is te zien dat enkele bewoners de politie dat niet in dank afnemen en de sfeer op straat grimmig wordt. Op Facebook zorgt de grote politieinzet voor woedende reacties. Fractievoorzitter Moussa Aynan van Jouw Haarlem zit met veel vragen na het optreden van de politie. Hij heeft raadsvragen gesteld aan het college van Haarlem en wil opheldering.


De gemeente Haarlem bevestigde aan NH Nieuws dat het feest door de politie is beëindigd vanwege geluidsoverlast, het ontbreken van een vergunning en het niet naleven van de coronamaatregelen. Ook is er geluidsapparatuur in beslag genomen.

Burgemeester Wienen laat via zijn woordvoerder weten dat hij ‘het beëindigen van het feest en de inzet van de politie proportioneel acht’. “Er is ingezet op de-escalatie en stopzetten van het feest. Dat is gebeurd zonder aanhoudingen of boetes, maar daarbij was de inzet van extra agenten wel noodzakelijk.”


ZIE OOK: GEEN GRAPJE! Minister Grappenhaus: ‘Nederland heeft kunnen zien dat ik op mijn eigen huwelijk echt mijn best heb gedaan aan de regels te voldoen’