VIDEO – Ooggetuige op pedo-eiland Epstein: ‘Prins Andrew trok de bovenkant van haar badpak naar beneden; Virginia keek als een bang konijn in de koplampen’

0

Spotlight: Sex, Lies & Audiotape heet de documentaire waarin waarin telecomspecialist Steve Scully zondagavond op de Australische tv voor het eerst tot in detail treedt over wat hij zag op het beruchte ’pedo-eiland’ van Jeffrey Epstein. Wat hij o.a. zag: “Hij (prins Andrew, red.) trok de bovenkant van haar badpak naar beneden en begon toen tegen haar aan te schuren en haar kont vast te grijpen.” Hij voegt daaraan toe: „Ze waren ook aan het zoenen. Virginia stond daar, ze keek als een bang konijn in de koplampen.”

Pedo-eiland is de bijnaam van Jeffrey Epsteins eiland Little St. James, een van de Amerikaanse Maagdeneilanden. Telecomspecialist Steve Scully, nu 71 jaar, werkte daar en zag wat er allemaal gebeurde. eerder liet hij al weten over wat hij zag en hoorde te getuigen voor de rechtbank in de door Virginia Giuffre aangespannen rechtszaak tegen de Britse prins Andrew. virginia zegt als 17-jarige door de prins misbruikt te zijn. Aan The Sun liet hij destijds weten bereid te zijn om voor de rechtbank te getuigen. Nu voegt hij in de docu een paar explosieve uitspraken toe aan zijn eerdere verhaal.


en het verhaal dat de telecomspecilaist doet in de documantaire, zondagavond op de Australische tv, lijkt dat te bevestigen. “Hij (prins Andrew, red.) trok de bovenkant van haar badpak naar beneden en begon toen tegen haar aan te schuren en haar kont vast te grijpen.” Hij voegt daaraan toe: “Ze waren ook aan het zoenen. Virginia stond daar, ze keek als een bang konijn in de koplampen.”

In de trailer voor het programma worden de beelden waarin dit verhaal te horen is, afgewisseld met beelden van prins Andrew. De prins zegt dat hij zich niet kan herinneren dat hij deze Virginia ooit heeft ontmoet. Maar Virginia claimt in haar civiele aanklacht dat prins Andrew haar onder andere op dat eiland heeft misbruikt toen ze 17 jaar oud was.


In de documentaire komt ook Andrews nicht Christina Oxenberg aan het woord. Ze wijst op een uitspraak van Ghislaine Maxwell: “We hebben iedereen op tape – audio en video.” Als dat waar is zou dat slechts nieuws zijn voor prins Andrew.

Volgens een Amerikaanse rechter zal het proces tegen Andrew eind volgend jaar beginnen. Rechter Lewis Kaplan liet in een telefoongesprek met de advocaten van prins Andrew en die van Virginia weten dat hij mikt op september, ’maar in ieder geval van oktober tot december’.

Uiterlijk 14 juli van dat jaar moeten zowel Virginia als prins Andrew zich op komen dagen voor een verhoor onder ede door de advocaten van de tegenpartij.