Verkrachtingen en kindermisbruik: het strafblad van Christian B. (43) hoofdverdachte in zaak-McCann

0

Christian B. (43), de hoofdverdachte in de zaak-Madeleine McCann, heeft volgens onderzoek van de Duitse krant Bild en weekblad Der Spiegel al zeventien vermeldingen op zijn strafblad. De vermoedelijke ontvoerder en moordenaar van het driejarige meisje werd ook een aantal keren veroordeeld voor kindermisbruik.

Christian B. is sinds deze week de hoofdverdachte in het onderzoek naar de verdwijning van de Britse kleuter Madeleine McCann 13 jaar geleden in Portugal. De 43-jarige pedofiel Christian B. werd in 1994 als 17-jarige voor de eerste keer veroordeeld voor kindermisbruik schrijft Der Spiegel. Veroordeeld werd hij sindsdien ook oor diefstal en drugsdealen. In 2016 zou hij andermaal voor kindermisbruik en ook het bezit van kinderporno veroordeeld zijn. Een jaar later volgde een veroordeling wegens aanranding.


In december vorig jaar werd Christian B. nog veroordeeld voor een de verkrachting van een 72-jarige Amerikaanse vrouw in 2005 in de Algarve in Portugal. Het beroep van B. in de zaak van de verkrachting van de oudere vrouw in Portugal loopt nog. Het slachtoffer werd vastgebonden, geslagen, verkracht en beroofd. Dat was anderhalf jaar voor de verdwijning van Madeleine McCann.

B. zit momenteel een gevangenisstraf uit. Het Duitse Bundesgerichtshof (BGH) moet binnenkort beslissen of hij met proefverlof mag omdat hij bijna twee derde van zijn gevangenisstraf in een zaak over verdovende middelen heeft uitgezeten.


B. leefde tussen 1995 en 2007 geregeld in de Algarve en reisde op het moment van de verdwijning van McCann met een camper door Portugal. Hij zou in de buurt zijn geweest van Praia de Luz, de plek waar in mei 2007 het bijna vierjarig meisje spoorloos verdween terwijl ze met haar ouders op vakantie was. Hij zou in hun appartement hebben ingebroken en Maddy hebben meegenomen. De Duitse politie kreeg in oktober 2013 al een tip over de verdachte gekregen in de zaak over de Britse kleuter. In 2017 volgde een nieuwe tip.

Volgens de speurders zou de verdachte in 2007 in Praia da Luz gewoond hebben en werd hij een uur voor Maddie’s verdwijning gespot in het resort. Rond datzelfde tijdstip zou hij een half uur gebeld hebben met een Portugees nummer. Ook zou hij later in een internetchatroom tegen iemand over Maddie gesproken hebben.

De politie omschrijft de verdachte als blank, met kort blond haar. Hij is ongeveer 1 meter 83 groot. In 2007, het jaar dat McCann verdween, was 30, maar volgens de politie oogde hij als 25. Niemand weet of Maddie nog in leven is of niet. De Duitse speurders gaan ervan uit dat de 43-jarige man op 3 mei 2007 het Engelse meisje heeft ontvoerd en daarna vermoord.

Kate en Gerry McCann, de ouders van het in 2007 verdwenen meisje Madeleine McCann, geven de hoop niet op om hun dochter levend terug te vinden zeiden ze nadat een nieuwe verdachte in de zaak geïdentificeerd werd. In een schriftelijke verklaring reageerden ze op wat de grote doorbraak lijkt. “We willen de betrokken politiediensten graag bedanken voor hun aanhoudende inspanningen om Maddie te vinden. Het enige wat we willen is haar vinden, de waarheid achterhalen en de verantwoordelijken voor het gerecht brengen. We zullen nooit de hoop opgeven om Madeleine levend terug te vinden. Maar wat het ook wordt, we moeten het weten om vrede te vinden”, klonk het.